Wim Kieft voelt ontslag aankomen: ‘Bij Maurice Steijn ging dat ook zo’

11 december 2023, 21:30   Bijgewerkt: 11 december 2023, 21:47
Foto: © ProShots/Veronica Offside

Wim Kieft denkt dat de dagen zijn geteld voor Erik ten Hag bij Manchester United. De oefenmeester van de Engelse grootmacht kreeg de vorige wedstrijd pak op de broek van Bournemouth (0-3 nederlaag) en ligt momenteel flink onder vuur. Kieft ziet gelijkenissen met oud-Ajax-trainer Maurice Steijn.

Ten Hag wordt flink aangepakt in de Engelse media na de nederlaag tegen Bournemouth en lijkt daarom bezig aan zijn laatste weken in Manchester. Jan Boskamp, die in 2005 trainer was van Stoke City, bevestigt dat de Engelse media geen blad voor de mond nemen. “Ze liggen daar gewoon in bosjes, dat is niet leuk daar”, zegt Boskamp, die bijval krijgt van Wim Kieft. “Het is daar vijf keer zo erg als hier.”

Artikel gaat verder onder video

Analisten in Engeland zijn van mening dat Ten Hag ‘te vroeg is begonnen’ bij Manchester United. Kieft heeft hier zijn bedenkingen bij. “José Mourinho en Louis van Gaal sneuvelden daar ook. Iedereen sneuvelt daar… Er zal ook wel iets mis zijn binnen die club.” Wilfred Genee stelt dat de selectie van United Ten Hag laat vallen. “Ik geloof niet dat dat bewust gaat”, denkt Wesley Sneijder.

Kieft denkt dat hier wel degelijk sprake van is bij The Red Devils. “Je gaat wel zien dat er een bepaalde moeheid ontstaat in de groep. Zo ging dat ook bij Maurice Steijn”, zegt de analist. Steijn werd na 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht ontslagen door Ajax, waarna er werd gesteld dat spelers, zoals bijvoorbeeld Steven Berghuis, bewust minder hun best deden om een ontslag te forceren.

Haalt Erik ten Hag de kerst als trainer van Manchester United?

Laden...
3772 stemmen

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Als kieft het gaat vergelijken met Stein , tja dan denk ik snap je het wel !!!

Huub
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Altijd makkelijk scoren voor analisten. Manchester United presteert wisselvallig en dus voelt Wim Kieft ontslag aankomen. Wat een wijsheid.

ADB1973
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Je moet echt iets heel bijzonders hebben, om het bij Manu te maken. Of een flinke dosis geluk. Ten Hag is een goede trainer en zal een andere club vinden.

BertKnipsadeler21
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Wat geeft het ! Een leuke oprotpremie en hij kan zo de plaats van Frank de boer overnemen lekker warm in het zonnetje die olieboeren op het juiste spoor zette

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Vorige week werd hij door de Engelse media nog de hemel in geschreven. Niets veranderlijker dan de media...

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Die kieft durft echt wat te zeggen het lijkt die open deuren vrouw van de nos wel. Dit ziet en zag verder ook niemand aankomen 🤣 . Met de resultaten van ten hag is het voor iedereen duidelijk dat het een kwestie van tijd is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen