Mertens is tanden kwijt: "Morgen naar tandarts"

8 april 2012, 21:28

Zijn doelpunt in de bekerfinale tegen Heracles Almelo zal Dries Mertens niet snel vergeten. Niet alleen omdat de Belg daarmee de wedstrijd besliste, maar vooral ook omdat hij twee tanden verloor. Hij kon meteen een afspraak maken bij de tandarts.

Mertens liep zijn gebitsschade op na een botsing met Heracles-keeper Remko Pasveer. Hij was net iets eerder bij de bal dan de doelman en kon zo de 2-0 binnen koppen, maar kwam daarna tegen de Heraclied aan. Het gevolg: twee afgebroken tanden. "Het begint nu wel pijn te doen", lacht hij als een boer met kiespijn in gesprek met FCUpdate.nl. "Tijdens de wedstrijd had ik er gelukkig nog niet veel last van."

De Belg had na zijn botsing met Pasveer meteen in de gaten dat zijn gebit niet meer compleet was. "Ik voelde meteen dat er iets niet klopte. Maar ach. Ik was vooral blij dat ik bij die bal kon en scoorde. We hebben direct een afspraak gemaakt bij de tandarts, voor morgenochtend 10.00 uur. Hopelijk kan hij de boel weer in orde maken."

Mede door de goal van Mertens won PSV met 3-0 van Heracles. Het pakte zo de KNVB Beker, een prijs die het na uitzeges bij onder meer FC Twente en SC Heerenveen dik verdiend heeft. "We hebben dit bekertoernooi laten zien dat wij de sterkste waren en hebben vandaag ook goed gespeeld. We zijn heel blij met deze prijs", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen