'Ajax wil verhuurde middenvelder terughalen, Eredivisieclub ligt dwars'

7 januari 2024, 20:12
Foto: © Imago

Ajax wil in de zoektocht naar een extra middenvelder Kian Fitz-Jim terughalen naar de Johan Cruijff ArenA. Excelsior, dat hem momenteel huurt van de Amsterdammers wil de twintigjarige speler echter niet halverwege het seizoen terug laten keren naar zijn eigenlijke werkgever.

Dat meldt Voetbal International zondagavond. Omdat Ajax financieel niet veel kan uitrichten op de winterse transfermarkt, zou het terughalen van Fitz-Jim een optie zijn voor de Amsterdammers. "Ajax heeft zich gemeld bij Excelsior met het verzoek om de verhuurperiode te beëindigen, maar die club verzet zich vooralsnog hevig", meldt het weekblad. "De Rotterdammers willen Fitz-Jim niet laten gaan en hebben Ajax dat ook laten weten."

Artikel gaat verder onder video

Ajax heeft feitelijk geen poot om op te staan als Excelsior niet wil meewerken, weet het weekblad bovendien. Dat heeft alles te maken met de huurovereenkomst die beide clubs afgelopen zomer sloten: "Er staan geen ontbindende voorwaarden in het huurcontract, dus zullen de clubs met elkaar in gesprek moeten", schrijft VI.

Fitz-Jim debuteerde in januari 2023 in de hoofdmacht van Ajax, maar kwam vooralsnog niet verder dan vier wedstrijden in het eerste elftal. Om niet nóg een seizoen met Jong Ajax actief te moeten zijn in de Keuken Kampioen Divisie toog hij afgelopen zomer op huurbasis naar Kralingen om de nodige vlieguren te maken op het hoogste niveau. Namens de ploeg van Marinus Dijkhuizen kwam hij in de eerste seizoenshelft tot tien wedstrijden in de Eredivisie en twee in het toernooi om de KNVB Beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Waar wil je hem opstellen dan? Lekker laten rijpen bij Excelsior joh.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax heeft géén poot om op te staan. Het wordt een dramatische jaar waar we met z'n allen op moeten doen voorbereiden. Het is niet anders. De selectie van 1995 komt voorlopig niet meer terug ! ! !

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

LOL. Gewoon je portemonnee trekken en even een paar miljoen storten, hebben jullie hem terug 💰💰💰

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Een goede bruikbare en betrouwbare speler opgegroeid in het ajax systeem Sommige mensen kunnen maar niet snappen dat de tijd van de godenzonen voorbij is en dat er gebouwd moet worden aan een degelijk team tot dat er weer uitzonderlijke talenten komen deze jongen is in elk geval beter dan het gros dat er nu rondloopt

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Gaat ajax op dezelfde voet verder ???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen