Ajax dreigt miljoenen de prullenbak in te gooien met eerste wintertransfer

2 januari 2024, 19:26
Foto: © Imago

Georges Mikautadze is hard op weg om Ajax op huurbasis te gaan verlaten, maar levert de Amsterdammers volgens het Franse L'Equipe vermoedelijk ook fors verlies op. Er wordt namelijk gesproken over een optie tot koop van tien miljoen euro.

Afgelopen zomer kwam Mikautadze, die het op het tweede niveau van Frankrijk heel behoorlijk had gedaan, over voor een bedrag van zestien miljoen euro, De Georgisch international heeft zich bij zowel Maurice Steijn als John van 't Schip niet in de basis kunnen spelen, waardoor Ajax hem al weer van de hand wil doen. FC Metz kan Mikautadze nu niet betalen, waardoor de twee partijen in eerste instantie lijken uit te draaien op een huurovereenkomst.

Artikel gaat verder onder video

Volgens De Telegraaf wordt in die overeenkomst wel een optie tot koop opgenomen. De hoogte van dat bedrag wordt niet vermeld in de ochtendkrant, maar het Franse L'Equipe meldt dat Ajax en FC Metz momenteel praten over een optie tot koop van tien miljoen euro. Mocht dat daadwerkelijk de hoogte van de uiteindelijke optie tot koop zijn, zou dat beteken dat Ajax zes miljoen euro verlies (exclusief salarissen) gaat maken op de aanvaller.

10 miljoen is een normaal bedrag voor Mikautadze

Laden...
1906 stemmen
Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Alle aankopen van sven Mislintat Leveren het aankopen bedragen niet terug Dat was al bekend Miskleun zijn het Dit ajax team is het slechte zins 1956 wat ajax heeft gehad

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Tien miljoen is wel erg veel voor iemand die nooit speelt.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Tja handen dicht knijpen voor 10 miljoen Zo zullen er nog wel een paar onder de koop prijs weg gaan

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Eigenlijk dat we moeten zeggen van : " Eigen schuld dikke bult " . Weer dat na mijn mening het beleid tot heden zéér slecht aanwezig blijft ! !

Nasalis
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Volgens transfermarkt is hij 8 miljoen waard en is hij ook nooit meer dan 10 miljoen waard geweest.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wij kunnen zeuren totdat wij en ook Ajax een ons wegen, gedane zaken nemen geen keer, zelfs multinationals als Shell, RABObank, Unilever, Exxon hadden wel eens een zeperd opgelopen en voor Ajax zijn Mislintat en de personen die hem binnengehaald hadden die zeperd(s). Klaar, Ajax moet en gaat door en Ajax komt terug, die mooie club uit Amsterdam die veel (media-)aandacht trekt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen