Bram Moszkowicz baart opzien met uiterst opmerkelijke uitspraak over straf voor Overmars

11 januari 2024, 09:59
Foto: © Shownieuws

Bram Moskowicz heeft afgelopen week voor verbazing gezorgd met zijn uitspraken over Marc Overmars. De voormalig strafrechtadvocaat is van mening dat er in de bepaling van de strafmaat voor Overmars rekening gehouden moet worden met de hartaanval die de technisch directeur van Antwerp FC heeft gekregen.

Aan tafel bij het programma Shownieuws op SBS6 ontstond afgelopen week een discussie over het besluit van de FIFA om  de schorsing die het Instituut Sportrechtspraak Overmars oplegde voor grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bij Ajax wereldwijd over te nemen. Moskowicz vindt dat Overmars zijn straf inmiddels wel heeft gehad, maar dat schiet bij tafelgast Sandra Schuurhof in het verkeerde keelgat: "Hij is helemaal niet gestraft, want hij heeft de ene baan voor de andere ingeruild binnen een maand. Hij heeft het leven van vrouwen gewoon voor lange tijd onmogelijk gemaakt en misschien wel verwoest.” 

Artikel gaat verder onder video

Moskowicz kijk heel anders aan tegen de situatie van Overmars, die sportieve successen kende bij Ajax, maar uiteindelijk door meerdere incidenten - die nog onderzocht worden - het veld moest ruimen: "Van de andere kant: die man heeft ook een zware hartaanval gehad. Dat staat niet los. Ik vind dat als iemand een zware hartaanval heeft gehad zoals hij, dan moet je daar ook rekening mee houden in de strafmaat", geeft Moskowicz aan. Zijn uitspraak zorgde voor verbazing bij Schuurhof.

Bij het programma De Oranjewinter op SBS6 werd er woensdagavond ook gereageerd op de uitspraken van Moskowicz bij Shownieuws. Jack van Gelder en Gerard Joling, allebei te gast bij het programma, keken met verbazing naar het fragment: "Dat ben ik ook niet met hem eens", begint Van Gelder. "Dat vind ik ook vreemd. De oorzaak is dat hij iets heeft gedaan, maar het gevolg is dat hij wellicht last van zijn hart heeft gekregen. Het zit precies anders dan hij nu op dit moment zeg, vind ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

En welke straf is er goed voor een Ajaxbestuur die dit toegelaten heeft????? wat heeft dit bestuur gedaan met de klachten van die vrouwen ?????? Die zijn nog veel erger dan hetgeen Overmars gedaan heeft.

Goku
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Gaat om 1 vrouw tot nog toe, die 3 jaar lang alles heeft geaccepteerd....

bonaire
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Niemand weet precies wat er gebeurt is bij Ajax . Als ik de media moet geloven , dan is er eigenlijk 1 dame geweest over een periode van 3 jaar die last heeft gehad van Overmars. En dat het pas naar buiten is gekomen doordat er iets is gestuurd naar de verkeerde , in dit geval directrice van Ajax .. Waarom dan 3 jaar wachten met je klachten ? Daarna had opeens iedereen last gehad van Overmars . Begrijp mij niet verkeerd , wat hij heeft gedaan dat is gewoon belachelijk. En dit hoort niet als man of vrouw met macht in een organisatie als een Ajax . Maar hij heeft niemand vermoord Hij heeft gewoon gedacht met zijn piemeltje ipv met zijn hoofd. Vind ook dat hij niet echt gestraft is geweest , van Ajax naar Antwerp .. En zijn hart , dat was dan misschien later ook gebeurt zonder deze daden . Maar wat is dan een goede straf , openbare opinie is ook een straf toch ? Voor mij is de prachtige speler Overmars van zijn voetstuk gevallen. En zoals de Deblauwe1 het goed beschreven heeft , waarom heeft Ajax bestuur niet ingegrepen.. Hebben dit al veel eerder onderzocht , en is niks mee gedaan in mijn beleving. Pas toen alles openbaar was , toen is er opeens actie ondernomen. Vind een straf om iemand zijn inkomen af te pakken , best wel rigoreus .. Tref je ook andere mensen mee in zijn gezin bijvoorbeeld. Dus wat is dan een goede straf ?

infielder
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kwam alleen door pressure van de media en het schandaal in The Voice anders was het 100% met sisser afgelopen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen