Ajax had Overmars moeten houden: 'Een cruciale fout'

19 december 2023, 17:59
Foto: © ProShots

Marc Overmars is in de ogen van Dusan Tadic te snel weggestuurd door de leiding van Ajax. In een interview met Voetbal International spreekt de Serviër zich uit over de manier waarop de directeur voetbalzaken is vertrokken uit de Johan Cruijff Arena.

“Ik weet dat het heel gevoelig ligt, in die periode helemaal. Maar Ajax had Overmars moeten beschermen. Een cruciale fout van de club”, stelt Tadic. “Waar mannen en vrouwen samenwerken, wordt er geflirt. Dat is normaal. Ik wil niemand beschuldigen en ook niets rechtvaardigen. Maar had het als club aangepakt en opgelost. Met elkaar. Je had én de vrouwen goed kunnen helpen die het betrof, én Overmars kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat we het met zijn allen samen hadden kunnen oplossen.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Tadic was het anders geweest als er fysiek contact was geweest, maar in deze situatie had een schorsing of straf ook kunnen volstaan. “De club ging klakkeloos mee in de hype die er was. Mensen wilden hem laten hangen in plaats van oplossen”, aldus de voormalig aanvoerder van de Amsterdammers. “Hoewel sommige mensen wel verschrikkelijk hebben onderschat hoe belangrijk Overmars voor Ajax was. Maar die zijn daar inmiddels wel achter gekomen, denk ik.”

Het vertrek van Overmars en later ook trainer Erik ten Hag was de doodsteek voor het succes van Ajax. “Het gat dat ontstond na het vertrek van Overmars en Ten Hag was zó groot dat allerlei mensen moesten helpen. Alfred Schreuder, Klaas-Jan Huntelaar, Gerry Hamstra, Edwin van der Sar en ook Milos Malenovic. Iedereen merkte dat het voor hen te moeilijk en complex was”, zei Tadic, die de conclusie trekt dat het nooit echt is gelukt om het vertrek van zoveel goede spelers goed op te vangen zonder Ten Hag en Overmars.

Ajax heeft verstandig gehandeld in zaak Overmars.

Laden...
700 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een trieste situatie dat Overmars zo snel aan de kant is gezet door Ajax, terwijl er in elke werkomgeving wel eens geflirt wordt en dit opgelost had kunnen worden met een schorsing of straf.

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien had Ajax beter kunnen flirten met Overmars.

Nicol4s
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volledig mee eens, de club had Overmars moeten steunen en niet zomaar laten vallen in een storm van geruchten.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het waren volgens mij geen geruchten, Hij is toch schuldig bevonden. Dus gewoon een hele normale keuze. Dat wil je niet hebben in je organisatie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen