Romano komt met groot nieuws over Forbs: snel vertrek bij Ajax in de maak

23 januari 2024, 20:58   Bijgewerkt: 23 januari 2024, 21:06
Foto: © Imago

Georges Mikautadze is mogelijk niet de enige zomeraankoop van Ajax die na een paar maanden alweer vertrekt uit Amsterdam. Waar de Georgiër onlangs al op huurbasis terugkeerde bij FC Metz, hoopt Nottingham Forest Carlos Forbs nog voor het verstrijken van de transferdeadline terug te halen naar Engeland. Dat meldt Fabrizio Romano dinsdagavond. Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde Italiaan voert de club uit de Premier League 'vergevorderde' gesprekken met Ajax over een tijdelijke overgang van de aanvaller.

Ajax baarde afgelopen zomer opzien door liefst veertien miljoen euro te betalen voor de komst van Forbs. De aanvaller stond in de jeugdopleiding van Manchester City weliswaar te boek als groot talent, maar had zich tot dan toe nog niet op het hoogste niveau bewezen. Ajax trok desondanks diep in de buidel voor Forbs, die er in Amsterdam echter nog niet in is geslaagd om een basisplaats te veroveren. De pijlsnelle vleugelspeler kon onder Maurice Steijn nog wel regelmatig rekenen op een basisplaats, maar na het vertrek van Steijn en de aanstelling van John van ’t Schip moet hij het vooral doen met invalbeurten.

Artikel gaat verder onder video

In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk afgelopen zondag was Forbs eindelijk weer een keer belangrijk voor Ajax. Hij verzorgde als invaller de assist op de 4-1 van Steven Berghuis, die daarmee het duel definitief in het slot gooide. De kans is groot dat de assist op Berghuis voorlopig het laatste wapenfeit van Forbs in Ajax-shirt is geweest. Volgens Romano is de huidige nummer vijf van de Eredivisie dus in gesprek met Nottingham Forest over een tijdelijke overgang en gaan de onderhandelingen de goede kant op. Voetbal International meldde maandag nog dat Burnley zich al had gemeld in Amsterdam, maar Nottingham Forest lijkt dus de beste papieren te hebben.

Forbs kwam tot op heden 25 keer in actie voor Ajax, waarvan twaalf keer als basisspeler. De teller staat op twee doelpunten en vier assists. Zijn enige treffers maakte hij tegen Olympique Marseille in de Europa League en op bezoek bij N.E.C. Forbs heeft bij Ajax een contract tot medio 2028. Romano heeft het niet over een optie tot koop, dus de aanvaller lijkt nog wel een toekomst te hebben in Amsterdam.

Ajax moet Forbs niet deze maand al laten gaan

Laden...
625 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

SJ24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ok maar er moet wel een vervanger komen. Zonder Forbs en Mikautatze heb je een nieuwe aanvaller nodig.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Daar heb je zeker gelijke in !!

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als je de media moet geloven dan heeft Ajax veel spelers op het oog, maar net als in het begin van dit seizoen duurt het veel te lang voordat er beweging in komt. Henderson alleen is niet heilig. Vleugelspelers en backs zijn nodig. Ajax hoeft het niet aan het geld te denken, omdat voor relatief niet veel geld zijn er genoeg 'echte' spelers te koop, ook in de ED. Een 5e plaats als doelstelling is al gehaald, nu misschien 3e of 4e ? Met de huidige ploeg blijft het spel kwalitatief armoedig en zal Ajax zichzelf in de vingers snijden.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals ik al eerder zei hij is snel, maar wel een beetje blind. laten gaan ik heb een tijd geleden een jongen op die positie gezien uit eigen jeugd laat die maar klaar stomen achter Bergwijn en we hebben nog Martha die daar kan spelen, gewoon verkopen en investeren in een goede verdediger erbij

Gusa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Een huurdeal lijkt me heel raar als er geen verplichte optie tot koop aan vast zit aan het eind van dit seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen