Kieft haalt twee Ajacieden door het slijk: ‘Hij zakt bijna iedere wedstrijd opnieuw door het ijs’

20 januari 2024, 14:09
Foto: © Veronica

Wim Kieft ziet dat Josip Sutalo het moeilijk heeft bij Ajax. De oud-voetballer schrijft in zijn column voor De Telegraaf over de ‘leiderschapskwaliteiten’ van de Kroatische verdediger. Kieft stelt dat Sutalo wekelijks in de fout gaat tijdens wedstrijden van de Amsterdammers. Ook Benjamin Tahirovic maakt nog geen onuitwisbare indruk op de analist.

“Josip Sutalo dicht je leiderschapskwaliteiten toe als centrale verdediger en Kroatisch international met een prijskaartje van 23 miljoen euro. Maar die zakt bijna iedere wedstrijd opnieuw door het ijs”, begint de columnist van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

“Vaak is het excuus dan dat iemand moet wennen, maar Sutalo kwam met een bepaalde status naar Amsterdam en hij speelt hier niet in de Premier League, maar in de Eredivisie tegen clubs als FC Volendam, NEC en Fortuna Sittard. Dan mag je meer eisen”, gaat Kieft verder. De ex-spits vraagt zich ook af waarom Ajax zaken heeft gedaan met Tahirovic: “Wat ze ooit in hem hebben gezien en daarmee willen, is een raadsel.”

Sutalo werd afgelopen zomer door de inmiddels ontslagen Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald. De verdediger, die zijn interlands speelt voor Kroatië, kwam met hoge verwachtingen naar Ajax, maar heeft in de eerste seizoenshelft nog maar amper kunnen overtuigen. Voor Tahirovic geldt eigenlijk hetzelfde, want ook hij haalt nog niet het Ajax-niveau. In twaalf Eredivisiewedstrijden scoorde de middenvelder twee keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat Kieft ziet, zagen al heel wat supporters, dus niks nieuws.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Die bevestiging uit de mond van Kieft en nu na zo veel maanden is meer dan overbodig, je kunt in elke Ajaxwedstrijd al zien dat die 2 slecht zijn. Voor wie is die bevestiging voor bedoeld dan ? Heb jij zelf daar er behoefte aan dan ? Ik denk dat Kieft die geen journaille achtergrond heeft zijn columns moet gaan opvullen.

AJAX72
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax moet alle kneusen opruimen

BENNINK24
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Tja wim kieft , wat wil hij nou altijd zeggen , die heeft veel geld aan zijn dommigheid verdient!!! Dus wat matiger in zijn uitspraken zou op zijn plek zijn .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen