Opstelling Ajax moet op de schop: 'Met deze vier spelers is het kat in het bakkie voor PSV'

28 januari 2024, 23:30
Foto: © Studio Voetbal

Als Ajax komende week tegen PSV aantreedt met dezelfde achterhoede als zaterdag tegen Heracles Almelo (2-4 zege), dan volgt een nederlaag. Dat is althans de voorspelling van Pierre van Hooijdonk, die bij Studio Voetbal een waarschuwing uitdeelt aan Ajax-trainer John van ’t Schip. Ook Ibrahim Afellay en Michiel Kramer zijn niet enthousiast over de defensie.

Het verschil tussen Ajax en PSV is volgens Afellay gigantisch. “PSV zit in een luxepositie. Als ze verliezen, is er nog niets aan de hand. PSV heeft zoveel individuele kwaliteiten, dat ze te allen tijde een goal kunnen maken. En met spelers als Bakayoko, Lozano, Luuk de Jong en Tillman kunnen ze profiteren van de zwakte bij Ajax: de achterste linie.”

Artikel gaat verder onder video

Afellay zag dat Ajax zaterdag kwetsbaar oogde in Almelo. “Verdedigend is het nog steeds gatenkaas bij Ajax. De rechtsback (Tristan Gooijer, red.) is pas net ingepast, de linksback (Ar’jany Martha) is eigenlijk een buitenspeler. Hato is zeventien jaar en die maakt ook z’n foutjes. Terecht, dat mag ook, maar van hem wordt al verwacht dat hij leidinggeeft.”

Van Hooijdonk noemt de verdediging zelfs ‘Jong Ajax’. “Als Ajax deze vier opstelt zaterdag, is het kat in het bakkie voor PSV”, betrekt hij ook nog Devyne Rensch in zijn betoog. De verdediging moet op de schop, vindt ook Kramer. “De voorste vier van Ajax zijn echt goed, maar de jongens daarachter zijn zoekende. Ze zijn heel jong, dus je kunt niet verwachten dat ze het elftal leiding gaan geven. Normaal gesproken is PSV de bovenliggende partij.”

Wat verwacht jij van Ajax - PSV?

Laden...
1507 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat mij stoort is de aanwezigheid van Kramer, deze gast heeft een grote mond en er komt alleen maar rare opmerkingen uit zijn mond zoals in de discussie met Van Hooijdonk, toch niet de slechtste spits met internationale ervaring. Kramer heeft in zijn voetbal loopbaantje tot nu toe niet veel gepresteerd, noch bij ADO, noch bij Feyenoord en nu speelt hij degradatievoetbal met RKC en volgens hem lag deze situatie bij RKC aan ontbrekende goede vleugelspelers. In zijn plaats zie ik liever Pröpper, is beschaafder, is een echte leider en wat speelde Robin verdomd perfect in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, konden wij allemaal zien. Pröpper bij Ajax in het centrum is als een droom, jammer dat het niet zo is.

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klopt helemaal !!!

Brigges
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ook toen Ajax een goed elftal had verloren ze vaak van PSV dus die zeikerds aan tafel moeten nu niet doen ofdat dit ineens heel bijzonder is. Ajax heeft een jong en onervaren elftal en als ze van PSV verliezen is dat helemaal geen schande.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Klopt 100 procent Brigges, maar toch is Ajax deze keer niet kansloos, maar ja Noa Lang hè.....

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

We moeten niet raar opkijken als wij (Ajax) alsnog gaan winnen met 1- 0 of 2 - 1. Heel misschien dat er een onverwacht moment in het voordeel van Ajax komt !!!

Paulito
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zo slecht is Ajax niet, sterke voorhoede die niet minder is dan Feyenoord of PSV, redelijk middenveld. Slechte verdediging, Hato uitgezonderd, Rensch is niveau Cambuur en kan alleen maar schoppen en een goede keeper. Schip doet het redelijk maar ook een makkelijker programma gehad dan zijn voorganger. Zaterdag mag hij het laten zien.

CG
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ajax moet vier topaankopen doen in verdedigend opzicht. Wat heel belangrijk blijft is dat deze spelers minimaal 24 jaar moeten zijn, het liefst 28 jaar. De rest is alles goed bij Ajax !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen