Van der Vaart haalt zijn gelijk over smaakmaker van Ajax: 'Jullie zijn stil!'

21 januari 2024, 23:54
Foto: © Studio Voetbal

Rafael van der Vaart haalt in de uitzending van Studio Voetbal zijn gelijk over Brian Brobbey. De spits verkeert in uitstekende vorm en draagt daarmee bij aan de wederopstanding van Ajax, dat liefst 26 van de mogelijke 30 punten pakte in de laatste 10 wedstrijden.

Aan het begin van de discussie over Ajax zegt Pierre van Hooijdonk lachend dat Ajax definitief uit degradatiegevaar is, ‘waar Rafael zo bang voor was’. Van der Vaart lijkt daar niet zo van gediend en haalt zijn gelijk omtrent de prestaties van Brobbey. “En Brobbey, die jullie allemaal een hele slechte spits vonden… Ik zei altijd dat Brobbey fantastisch is en dat hij veel kansen creëert in een slecht elftal. Dat vind ik nog steeds. Hij maakt het nu waar.” Brobbey maakte zondag twee doelpunten tegen RKC Waalwijk, al miste hij ook een strafschop.

Artikel gaat verder onder video

“Er wordt even gelijk gehaald”, constateert tafelgenoot Jeroen Stekelenburg na het betoog van Van der Vaart. “Ja, jullie zijn ook stil. Ik vind het ook wel grappig”, antwoordt Van der Vaart. Volgens Van Hooijdonk was de kern van de discussie echter nooit of Brobbey een ‘goede of slechte’ spits is. “We hebben het gehad over zijn scorend vermogen. In het eerste gedeelte van de competitie heeft hij als spits te veel kansen gemist. Dat waren voor Ajax belangrijke kansen.”

“Maar vandaag werd hij goed gebruikt, met name door Berghuis die het initiatief neemt”, zegt Van Hooijdonk over de wedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk (4-1 zege). “Brobbey werkt nu ook met de binnenkant van de voet af. In de discussies heb ik vaak gezegd dat hij te wild afrondde. Hij is nu gaan scoren, met name doordat hij de bal met de binnenkant in het net schuift.” Van der Vaart is toch niet helemaal overtuigd. “Ik vind hem hetzelfde spelen als daarvoor, maar hij scoort.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Gelukkig gaat het een stuk beter.

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Leuk hè dat onderling kinderlijke gekissebis van de panelleden van al die voetbaltalkshows van ons land, uitzondering: Kees Kwakman. Nogmaals laten onze tv-makers kijken hoe het bij de MOTD, bij de Belgische zenders gaat alsook bij de Duitse sportzenders, zowel bij de ARD/ZDF als bij de commerciële.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Helemaal eens met Krotje !!

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Nog beter, het voetbal praatprogramma "Doppelpass", iedere zondag van 11 tot 13.30 uur. Enig vast panellid is Effe, ofwel Stefan Effenberg. 2,5 uur en het verveelt haast nooit

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Bei jullie is inderdaad niet alles, maar veel meer beter, ik kijk graag naar de Duitse zenders, van Tagesschau, Auslandjournal, Brisant, Live nach Neun, Sportmagazin tot (niet altijd) Deutschland sucht ein Superstar en nog veel meer: NDR, WDR en ga zo maar door. Tijdstip van Doppelpass (welke zender ?) is voor mij ongunstig vanwege WNL op Zondag en Buitenhof en eventueel de eerste wedstrijd van 12.15 uur.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Vind het altijd wel leuk als hij er bij zit. Had vroeger ook zo’n oom. Die sleepte zich na de maaltijd altijd als laatste naar het zit- en praatgedeelte van de kamer, liet zich in een flinke fauteuil ploffen en zei dan, dat hij ‘het altijd wel gezegd had’. Het maakte niet uit over welk onderwerp. Wij gaven hem dan meestal snel gelijk en gaven hem nog wat extra zoutjes en een extra borrel, waarna hij een beetje ging zitten spinnen en dan had je verder nergens last van. Best leuk , zo iemand er bij te hebben.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kijk tis simpel die van Hooidonk, is de waardeloze analist wat betreft verstand van spelers en voetbal. Maar goed dit proggama moet je ook helemaal niet naar kijken, dat is G,team niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen