Wim Kieft: ‘Iedereen moet hem koesteren, een exceptioneel talent van de buitencategorie’

27 januari 2024, 13:59
Foto: © Imago

Noa Lang is op de weg terug, zo constateert Wim Kieft in zijn column voor De Telegraaf. De oud-voetballer en analist geeft bijzonder hoog op over de linksbuiten van PSV.

Lang speelde dit seizoen door blessureleed pas zeventien wedstrijden in alle competities voor PSV. De 24-jarige dribbelaar is echter op de weg terug en maakte midweeks als invaller een goede indruk op Kieft in het met 1-0 verloren bekerduel van PSV met Feyenoord. “In de wedstrijd zag je weinig spelers rondlopen die zich konden onderscheiden. Feyenoord en PSV gunden elkaar de tijd en ruimte niet om aan het voetballen te komen. Dan moet je hopen op een speler met individuele kwaliteiten die het verschil kan maken. De enige die viel te ontdekken, was invaller Noa Lang”, schrijft Kieft.

Artikel gaat verder onder video

Lang moest in De Kuip aanvankelijk genoegen nemen met een reserverol, maar werd een halfuur voor tijd toch ingebracht door trainer Peter Bosz. Lang maakte een goede indruk op Kieft. “Hij was degene die bij het penaltymoment was betrokken na een geweldige actie, die hij op eigen helft inzette. Buiten Eindhoven lijkt Lang niet zo geliefd, hoewel het helemaal niet zo’n vervelend kereltje is. Hij is wel een exceptioneel talent, eentje van de buitencategorie waarvan de klasse afdruipt”, aldus de oud-spits. 

Kieft vindt dat Lang op eenzame hoge staat bij PSV. “Laat iedereen hem koesteren zolang hij op de Nederlandse velden rondloopt, want hij is veel beter dan iemand als Hirving Lozano die het vooral van zijn opportunisme moet hebben. Johan Bakayoko is evenmin van het niveau Lang. Hij is pas 20 jaar, wordt in april 21 jaar en heeft nog een lange weg af te leggen om het niveau van Lang aan te tikken”, aldus Kieft.

Vind jij Noa Lang de beste speler van de Eredivisie?

Laden...
636 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Lang had vanaf het begin moeten starten afgelopen woensdag. Goh wat is die gast snel zeg en hij trekt 2 verdedigers naar zich toe, zodat medespelers vrij kunnen komen. Bosz had foutjes gemaakt met zijn opstelling, o.a. te lang aan Bakayoko vast gehouden, een typisch Ten Hag/Schreuder trekje. En ze misten Veerman natuurlijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik zie voor bakayoko veel meer toekomst dan noa lang . Lang misschien de betere voetballer . Maar voor de rest .

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik mag Lang bij (Jong) Ajax al, echte 7K-klant uit 010. Lekker prettig gestoord, dat zijn topvoetballers altijd: Ibra, Maradona, Ramos, Ronaldo en ook Lang dus. Hij was goed afgelopen woensdagavond.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Krotje ik lees je mening hier boven al maar ik denk daar anders over . Ik zeg ook niks over zijn voetbalkwaliteiten ,maar wel over zijn gedrag . Er zijn zat voetballers met heel veel talent ,die de echte top niet halen vanwege hun andere 'kwaliteiten'. Dat gaat met lang ook gebeuren . Er zit bij hem in niks een verbetering . Een bewust worden van het gedrag wat gewoon niet kan . Het is niet voor niks dat hij overal wordt uitgefloten . Dat heeft niks met angst etc te maken . Verder is een beetje gek niet erg ,maar lang is dat station allang gepasseerd .

svl
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Lang is gewoon een irritant ventje, duidelijk zichtbaar dat hij het oogappeltje van de familie was. Noaatje kon wss nooit iets misdoen en daarom is hij nu een irritante volwassene geworden. We bepalen zelf wel wie of wat we koesteren. In Eindhoven was ie hiervoor ook niet geliefd, maar nu "moeten" ze wel. Als we hem blijven koesteren, dan blijft ie irritant.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Precies svl .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen