Vrees wordt werkelijkheid voor Ajax: loodzware loting in de UEFA Conference League

23 februari 2024, 13:15   Bijgewerkt: 23 februari 2024, 13:26
Foto: © Imago

De vrees van Ajax-supporters is werkelijkheid geworden. De Amsterdammers zijn vrijdagmiddag tijdens de loting voor de achtste finales van de UEFA Conference League gekoppeld aan Aston Villa. Het elftal van trainer Unai Emery draait een geweldig seizoen in eigen land en was voor de winterstop nog tweemaal te sterk voor AZ.

Aston Villa maakte met een zevende plaats in het afgelopen seizoen al indruk in Engeland en doet er in de huidige jaargang nog een schepje bovenop. De club uit Birmingham telde afgelopen zomer 55 miljoen euro neer voor de komst van Moussa Diaby en betaalde ook nog eens 33 miljoen euro om Pau Torres vanuit Spanje naar Engeland te halen. Aston Villa stak z’n ambities daarmee niet onder stoelen of banken. De verrichtingen op de transfermarkt werpen vooralsnog hun vruchten af. De ploeg van Emery bezet in de Premier League de vierde plaats en eindigde in de Conference League bovenaan in een groep met Legia Warschau, AZ en Zrinjski. AZ werd op eigen veld op een 1-4 nederlaag getrakteerd en ging in Engeland met 2-1 onderuit.

Artikel gaat verder onder video

Ajax staat dus voor de loodzware opgave om zich ten koste van Aston Villa te kwalificeren voor de volgende ronde van de Conference League. De loting van vrijdagmiddag leverde ook nog een aantal andere mooie potjes op. Zo neemt Union Sint-Gillis, dat vriend en vijand verbaasde door in de vorige ronde af te rekenen met Eintracht Frankfurt, het op tegen het Fenerbahçe van Dusan Tadic. Dinamo Zagreb, dat knap Real Betis uit het toernooi knikkerde, wacht een tweeluik met PAOK Saloniki en verliezend finalist Fiorentina in het afgelopen seizoen speelt tegen Maccabi Haifa. De resterende affiches zijn Servette FC - FC Viktoria Plzen, Molde - Club Brugge, Sturm Graz - LOSC Lille en Olympiacos - Maccabi Tel-Aviv.

Loting achtste finales UEFA Conference League:
Servette FC - FC Viktoria Plzen
Ajax - Aston Villa
Molde - Club Brugge
Union Sint-Gillis - Fenerbahçe
Dinamo Zagreb - PAOK Saloniki
Sturm Graz - LOSC Lille
Maccabi Haifa - Fiorentina
Olympiacos - Maccabi Tel-Aviv

De heenwedstrijden worden gespeeld op donderdag 7 maart. Een week later staan de returns op het programma.

Ajax plaatst zich ten koste van Aston Villa voor de kwartfinales

Laden...
716 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hehe, naja het was leuk voor zolang het duurde😂

Geertt
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik denk al hadden ze de zwakste geloot op papier, dan nog zou die te sterk zijn voor Ajax zoals ze nu lopen te voetballen. Het is niet om aan te zien.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hee de wonderen zijn de wereld nog niet uit

larsson
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je maakt over twee wedstrijden echt wel een kans. Denk dat je hem beter nu kunt tegen komen dan in de finale en ook als je villa nu verslaat is de weg naar de beker helemaal open

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Droom lekker verder, villa is mijlen verder dan de amsterdammertjes 🤣🤣🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

De 'Driemaal Scheepsrechtploeg' uit Rome van gisteravond deed de droom van 010 op de -2e- laag van een Europacompetitie uit elkaar spatten, graag toontje lager 1908, het was elkaar troosten, 'kerels' onder elkaar, triest gezicht die teleurstelling.

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als Ajax echte vechtlust toont net als tegen Bodø/Glimt tegen hebben nog een kans tegen Aston Villa anders een kansloze missie

Price
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik hoop dat je niet serieus bent, maar als je dat wel bent heb jij echt naar een compleet andere wedstrijd zitten kijken dan ik. De enige die een wil tot winnen toonde was degene wiens enige doel is om te voorkomen dat je verliest; Diant Ramaj.

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ze hebben zowat de hele wedstrijd met 10 man gespeeld en brobbey viel uit

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Oei, dit wordt oppassen dat het geen enorme uitslag wordt. Als ze zo spelen als gisteren kan het zomaar richting de 10 gaan voor Villa.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het doet er toch niet meer toe met dit Ajax, deelnemen is altijd beter dan uitgeschakeld te worden Ouwe Rocker.

Flamingo
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Waarom kansloos? Tuurlijk, Ajax speelt wel erg slecht. Maar ga gewoon lekker inzakken en speel op de counter. Tegen Bodø Glimt speelden ze ook een tijd met 10 man met een handbalverdediging, kreeg Bodø Glimt geen kans. Fraai is het niet, maar dit is de situatie waar je nu in zit.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

En dan werd Ajax de afgelopen weken uitgelachen vanwege het niveau van de Conferencedeelnemers, kijk de lijst van ploegen eens.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Zie geen topploegen die seizoen na seizoen bij de eerste 10 zitten van hun land/ competitie. Maar vanuit jullie oogpunt, kan ik me voorstellen dat het topploegen zijn 😉😉

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@krotje wat ik niet begrijp is hoe kan je tegen PSV thuis een degelijke pot neerzetten en gisteren spelen alsof je geen idee hebt wat je moet doen op het veld..... echt totale waanzin voetbal was het dat van het schip niet van de Bank afkwam en schreeuwde van hey wtf doen jullie allemaal begrijp ik echt niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Teams die geen van alle in de buurt van roma of dortmund komen . Maar goed realiteitszin is ver te zoeken

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik dacht dat jij mij ging negeren Goku, maar voor jou dit cadeau: Associazione Sportiva Roma !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Simpel Jurgen, dit Ajax is niet het Ajax wat Ajax hoort te zijn. Wellicht ten overvloede: Mislintat en natuurlijk ook de gasten die het hem mogelijk maakte is een oplichter. De spelers die op zijn instigatie werden gekocht zouden niet eens in de KKD mee kunnen doen. Dus dit seizoen is Ajax (vooral voor de supporters een rampploeg. Zie eerder mijn reactie bij een ander artikel, ik denk dat een paar weken geleden ik de eerste Ajacied was die twijfels over Schip had. Van deze selectie zie ik wel een groepje met perspectief overblijven: Hlynsonn, Henderson, Ramay, Rijkhoff (let op hij gaat het maken), Hato, Brobbey, Van den Boomen en met aanvullingen van nieuwe spelers kan Ajax over 2 seizoenen weer meedoen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

kan kan met de juiste versterkingen.

Missim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het irriteert mij mateloos hoe Schip de spelers opstelt. Hoe is t mogelijk dat Kaplan er niet in staat??? Jeetje! Tahirovic? Eruit! Sutalo op t middenveld, naast Van den Boomen, Henderson en Hlynsson. Hoe moeilijk kan dit zijn?

Waarom19
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Niet loodzwaar maar kansloos. !!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen