Miljoenenaankoop van Ajax uit grote onvrede over reserverol: ‘Ik heb er geen antwoord op...’

3 februari 2024, 14:43   Bijgewerkt: 3 februari 2024, 15:26
Foto: © Imago

Borna Sosa kan niet goed begrijpen waarom hij het momenteel moet doen met een reserverol bij Ajax. De linksback, die afgelopen zomer overkwam van VfB Stuttgart, zag afgelopen weekend dat Ar’jany Martha de voorkeur kreeg op linksback.

Sosa steekt zijn onvrede niet onder stoelen of banken. In een uitgebreid artikel met De Volkskrant uit de Kroaat zijn frustraties over het feit dat niet hij, maar Martha (die van nature een vleugelaanvaller is) als linksback wordt opgesteld. “Ik weet niet waarom dat zo was. Ik had bijna veertig assists in vijf jaar Bundesliga en dit jaar ook al vier”, zegt de 26-jarige verdediger.

Artikel gaat verder onder video

“We waren derde op het WK en ik speelde alles. Dus ik heb geen antwoord. Het is moeilijk te accepteren. Daarom kan ik persoonlijk ook niet helemaal tevreden zijn bij Ajax”, gaat Sosa verder. De Kroaat speelde dit seizoen slechts acht keer in de Eredivisie.

Toen Sosa afgelopen zomer voor acht miljoen naar Amsterdam verkaste, had hij niet verwacht dat zijn ploeg enkele maanden later troosteloos onderaan bungelde in de Eredivisie. De 26-jarige linksback zag dat Ajax geen gunfactor heeft in Nederland. “Ik denk dat tachtig procent van Nederland wil dat Ajax verliest”, sprak hij in hetzelfde interview voor De Volkskrant.

Vind jij dat Sosa in de basis hoort bij Ajax?

Laden...
2583 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Sosa is by far de beste linksback bij Ajax.

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Daarnaast is hij gewend om met Sutalo samen te spelen en spreken dezelfde taal. Vreemd vind ik die keuze zeker.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Begrijpelijke reactie van Sosa, hij is ook maar een mens met gevoel. Het is nu aan Schip of opvolger wat verder met Sosa moet gaan gebeuren.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Jullie hebben ook allemaal gelijk. maart ik denk maar aan 1 ding, hoeveel fouten heeft hij in die paar wedstrijden gemaakt! en hij spreekt de zelfde taal als Sutalo ja, geen wonder dat ze allebei goed zijn voor constant blunders achterin. denk even aan de goal van vandaag hoe stond Sosa te dekken?, wie maakte er een fout ervoor, Sutalo.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Nee, de centrale verdedigers gingen hier in de fout, niet Sosa. Hij probeerde de boel nog te redden. Vorig seizoen, bij de VfB Stuttgart, was hij absoluut een top verdediger. Daarom was ik het volkomen eens met zijn aankoop door Ajax. Ajax speelt natuurlijk een ander systeem dan het degradatie voetbal vna de VfB van vorig seizoen. Ik kan me voorstellen dat hij graag deel had uitgemaakt van het huidige team van Stuttgart.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen