Ajax-supporters worden door Wim Kieft op pijnlijk verschil met aartsrivaal gewezen

16 februari 2024, 21:32
Foto: © Imago/Veronica Offside

Wim Kieft is van mening dat het grote verschil tussen het huidige Ajax en Feyenoord is dat de Rotterdammers over een echte ploeg beschikken. Dat schrijft de oud-voetballer in zijn column voor De Telegraaf. Volgens Kieft komt Ajax dit seizoen niet als ploeg voor de dag.

"Ajax geeft dat gevoel helemaal niet. Het opereert als los zand", begint Kieft in zijn column. "Ze verzuipen allemaal en dat komt omdat ze niet als ploeg spelen. Uiteindelijk komt Ajax goed weg met die twee doelpunten in blessuretijd en de 2-2 eindstand, maar handvatten voor de return heeft die wedstrijd niet gegeven", zegt Kieft, die ook niet onder de indruk was van Bodø/Glimt. De Noren beschikken in de ogen van de oud-spits over een zeer middelmatige ploeg.

Artikel gaat verder onder video

Het contrast is volgens Kieft groot als hij Ajax vergelijkt met Feyenoord. In Rotterdam-Zuid ziet de analist een echte ploeg staan, in tegenstelling tot in Amsterdam: "Veel spelers doen maar wat. Of het nu de Kroatische internationals Borna Sosa en Josip Sutalo zijn of de Engelse international Jordan Henderson", valt de columnist op, die het verschil dat vlak groot vindt in vergelijking met Feyenoord: "De spelers van Feyenoord bleven vanuit hun taak spelen en ondanks de afwezigheid van enkele basiskrachten bleef het team van Arne Slot op de been."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Maar Willem, jarenlang was het toch ook omgekeerd ? Dat Ajax zo is is pas afgelopen seizoen minder door de affaire Overmars en vooral dit seizoen een puinhoop door Mislintat, oorzaken zijn toch al wereldwijd bekend ? Trouwens ik zie liever een vergelijking met PSV, want die club is momenteel toonaangevender en PSV/Ajax waren toch altijd een top duo ?

gtsb
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Jarenlang was het idd omgekeerd . Maar het gaat om nu . Steeds als iemand maar wat zegt in de media of hier , gaan jij en je alter ego janken hier. We leven niet in noord korea of rusland meneertje fckrotjeupdate .

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik weet het . Wat ik al zei er zijn gewoon goeie realistische ajacieden. En die gun ik het beste . Krotje kc etcetc ja dat zijn gewoon frusti's. Totaal geen realiteitszin

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Krotje, haalt graag oude koeien uit de sloot, nog effe begint over successen uit de vorige eeuw

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Wat op de bank bij Roma zit, is nog 4 x beter dan wat Norer in het veld hadden staan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Aaah daar heb je de bendeleider van de 010 anti Ajax-lobby gtsb weer, één van de vele tere zieltjes, als je alleen maar met de vinger naar de club van 010-zuid wijst dan beginnen ze te spartelen. Niet veel gewend, daarom die onterechte arrogantie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Hier is Goku de rechterhand van de bendeleider van de 010 anti-Ajaxlobby. Wat bedoel je met nu ? Nu pas 1 keer landskampioen en geen doelstelling nog bereikt ? Door de club van Mussolini uit de CL-gekegeld, waarschijnlijk donderdag door de club van Romus en Remulus uit de EL gevoetbald ? En zelfs bij doorgaan een andere echte Europese voetbalclub tegenkomen ? Je ware aard komt naar boven Goku, ook zo'n teer zieltje. Laat je droomclub maar eerst proberen de finale te halen dan krijg jij van mij een like.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Sjeesje, wat een kinderachtige reactie zeg Goku, wat bij die Noren speelt zal De Kuip met teleurstelling laten leeglopen. Hou toch op man.

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

PSV is op dit moment -toonaangevender- dan die moeizaam voetballende club die met een 2e plaats al blij is. Het is toch heiligschennis om Ajax met 010 te vergelijken ? Nee PSV dat is pas de club van dit moment, met gemak gaan overwinteren, goed voor het imago van het Nederlandse clubvoetbal.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als wij in Noord Korea of zouden leven dan kunnen tere zieltjes als jij jarenlang borden wassen Geetje of de poepgaten in een choelag schoonmaken, fantast je weet niet waar je het over hebt zeur.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Recht voor zijn Raap, hoe vaak wij al zeggen dat Ajax momenteel niks voorstelt, deze gastjes blijven maar Ajax in alle artikelen de maat nemen. Herkenbaar gedrag van supporters waarvan de club na jarenlang 4e viool te hebben gespeeld eens 1 keer en voorlopig voor de laatste keer landskampioen is geworden, niks gewend en toch arrogant gedragen. Ach aanstaande donderdag krijgen wij weer zo'n persconferentietje van Slot (wel sympathieke gozer vind ik hem) en als zij doorgaan zal er weer een echte voetballende club tegenstander worden, wil ik zien.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als jij een werkkring zou hebben gtsb dan ben je daarin een stoker, zieltjeswinner en dikke vette matennaaier. Neemt niet weg dat ik nog steeds voor jou als medemens respect heb, maar dan moet je echt je manier van benaderingen gaan veranderen, niet zo geniepig met een in meningen verpakte kritieken op Ajax blijven meppen, scheelt een stuk frisheid hier op FCUpdate. Voor jouw plezier alhier: "Feyenoord is dit seizoen en het vorige seizoen beter dan Ajax, maar daar zijn duidelijke oorzaken voor dat van Ajax te vinden dat weet je net zo goed, ik hoop dat je hiermee een orgasme van krijgt."

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

😂😂😂😂

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

ja klopt PSV is de beste op dit moment, en volgens mij zijn we het overwinteren voorbij🤔🤔🤔 En ja wij staan tweede met moeizaam voetbal, moet je nagaan hoe slecht jullie zijn 😂😂

ikkejaja
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gtsb en goku .. ook wel genoemd .. gluiperd en gluiperd 👌🤡

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Beter dan kwik kwek en kwak 🤣🤣🤣🤣

FCJel
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Het is echt ongelofelijk hoeveel onrecht ajax wordt aangedaan. Hoe durven mensen negatief te zijn op een club die slecht draait. Ajax is de eerste club in de historie waar mensen zich negatief over uitgelaten hebben. Echt, wat een clownsgilde, die supporters.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kc er zijn mensen die wel kunnen lezen . Jullie dictator en gejank valt niet in de smaak bij heel veel mensen . Maar ja je blijft het niet snappen . Reageer gewoon eens niet of volwassen dat gaat schelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen