Noa Lang toont WhatsApp-gesprek met Ajax-trainer: ‘Hij heeft me nooit meer succes gewenst…’

27 februari 2024, 20:16
Foto: © Imago/Noa Lang: Lastpak

Noa Lang deed er in 2021 alles aan om weg te komen bij Ajax. De aanvaller moest het in die tijd doen met een reserverol, en was het daar zelf niet mee eens. In de vierdelige docuserie Noa Lang: Lastpak laat de PSV’er oude gesprekken zien die hij voerde met Erik ten Hag op WhatsApp.

Lang stond destijds in de belangstelling van Club Brugge, en wilde maar wat graag een transfer maken. De aanvaller besloot om een berichtje te sturen naar Ten Hag. “Kijk, ik heb het zelfs hier. Ik heb hem een hele Bijbeltekst gestuurd, met ‘je moet me gewoon laten gaan, stop met mij te demotiveren’. Hij heeft me ook nooit meer succes gewenst of wat dan ook. Niet eens een appje, helemaal niks”, kijkt Lang daarop terug.

Artikel gaat verder onder video

De vleugelspeler was geraakt nadat zijn oefenmeester niks van zich liet horen. “Dat is wel zoiets waarvan ik dacht… oké, niet eens succes, tegen jouw speler. Ik heb toen gewoon een zak gepakt, al mijn schoenen erin gedaan en gezegd: ‘ik kom niet meer, man’”, zegt de 24-jarige PSV’er. “In mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, maar mijn verstand zei me dat ik weg moest.”

Lang is zich ervan bewust dat hij ‘een type is dat het bloed onder de nagels vandaan haalt’. Ten Hag kreeg in seizoen 2019/20 een uitbrander tegen de aanvaller, toen Ajax het in de beker opnam tegen Telstar. “Dat is ook zoiets, daar is mijn stempel begonnen. Dusan Tadic had de bal, hij speelt die bal veel te hard, de bal gaat uit en hij zegt: ‘je moet eerder rennen, dan houd je hem binnen.’ Ik zeg tegen hem: ‘je moet die bal gewoon goed spelen.’ Wie krijgt er op zijn kop, waar de microfoon naast staat? Ik”, zegt de aanvaller.

© Noa Lang: Lastpak
© Noa Lang: Lastpack
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Ten Hag geeft wel aan dat Lang zich om 13:30 (een uur voor de training) bij hem moet melden. Wat is er daar dan besproken? Ik kan me voorstellen dat een trainer verder niet via Whatsapp in discussie gaat met een speler, maar dat onder vier ogen wil doen. Ten Hag is natuurlijk geen communicatief wonder, maar denk dat dingen wel wat minder zwart/wit zijn dan wat Lang hier zegt.

Allback
Link gekopieerd!
  37
  + 1
avatar

Mooie reactie van Ten Hag. Hele klaagzang van Lang en daarna gewoon een reactie van Ten Hag dat hij zich moet melden op dat tijdstip voor de training. Een verkapte niet zeiken tegen me en doe je werk.

Baggio
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Lang moet eens ophouden met zijn over het paard gedoe van hem. hij is heus wel een goede speler maar steeds dat apparte gedrag van hem dat staat de mensen tegen hij is wel een zeikertje hoor.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Wie gaat hem mentaal begeleiden? Is toch jammer dat zo'n voetballer een zielig beeld over zichzelf afroept door steeds maar anderen de schuld te geven van zijn vreemde gedrag.

R MN
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Om een kort verhaal Lang te maken.

78Rico
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik broer ik ik ik ik ik 7k broer ik ik ik ik ik ik ik

gtsb
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Zijn gangster rapper gedrag gaat er voor zorgen dat het zijn loopbaan verpest .

Swiebertje
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Ach, misschien had Ten Hag het te druk met die echte gangster Promes of achterlijke Anthony. Of sexgekkie Marc De mores waren ver weg in die dagen voor de val.

Danny86
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Goh niet verwacht, hij txt zoals een boze meid zou doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen