Henderson stuurt ploeggenoot weg bij vrije trap Ajax: 'Zeldzaam moment'

4 februari 2024, 14:18
Foto: © Imago

Het debuut van Jordan Henderson voor Ajax wordt uiteraard besproken door de kranten. De 33-jarige middenvelder liet zich binnen de lijnen gelden in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-1), zo zagen bijvoorbeeld NRC Handelsblad en De Volkskrant.

"Als Ajax-middenvelder Kristian Hlynsson vlak voor tijd een vrije trap snel wil nemen, stuurt zijn nieuwe ploeggenoot Jordan Henderson hem weg”, schrijft NRC. “De Engelsman herkent het moment, wacht tot zijn medespelers zich verzameld hebben voor het doel van PSV en geeft voor. Het leidt tot een grote kans voor Ajax-verdediger Jorrel Hato, die in de handen van de keeper kopt.”

Artikel gaat verder onder video

NRC spreekt van ‘een moment van bedachtzaamheid’, dat dit seizoen ‘zeldzaam’ is bij Ajax en zomaar had kunnen leiden tot de overwinning. Bij De Volkskrant viel op dat Henderson ‘zijn handen stuk klapte’ om zijn medespelers op te peppen. Hij wees ook voortdurend aan wie waar moest lopen, schrijft de krant.

Henderson leek zich te ontpoppen tot een verlengstuk van trainer John van ’t Schip. “Geregeld overlegde hij aan de zijlijn even met Van ’t Schip. Soms viel er alleen geen eer te behalen. Het duel was sowieso een aanslag op zijn stembanden, om het telkens hopeloos uit elkaar vallende elftal van Ajax enigszins compact te houden. Henderson was als de schoolmeester die de ketende jochies in het klaslokaal bij de les probeerde te houden.”

In De Telegraaf klinkt minder enthousiasme over de routinier op het middenveld. Valentijn Driessen schreef een keiharde column over Henderson. Hij beschreef Henderson als ‘onzichtbaar’ en ‘plichtmatig’. "In één klap prikte Henderson de ballon vol verwachtingen door en maakte zelf een eind aan de Henderson-hype", zei Driessen onder meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Henderson is een aanwinst voor het Ajax in wederopbouw, maling aan wat de anti-Ajacieden het niet vinden.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Aanwinst 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Klantenservice
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Heb je inhoudelijk ook nog iets te melden? Als je nou op een normale manier zou onderbouwen waarom je hem geen aanwinst vindt, is dat helemaal oké. Nu maak jij jezelf gewoon belachelijk. Zonde man!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Heeft in een wedstrijd zonder geweldig te spelen al meer gedaan dan Gimenez tegen AZ. Nee, in een helft zelfs. Misschien in 10 minuten zelfs. Hoe is het nou om een relatief jonge speler die 60+ miljoen waard zou zijn die in een hele wedstrijd minder doet en de dingen die hij doet slecht gingen dan een speler die waardeloos zou zijn en niks meer zou kunnen volgens velen die al 33 is?

The all blacks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Vraag het aan kenners. Niet aan mensen die er geen kijk op hebben.

78Rico
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Aanvoerder legendarische Liverpool….zal helaas een grote aanwinst zijn Voor ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen