Overmars overstuur: 'Sorry, het is woede, ik ben eruit geduwd'

2 februari 2024, 19:42
Foto: © Imago

Marc Overmars ervaart nog altijd met de gevolgen van zijn hartinfarct in 2022. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax liet reeds weten dat zijn hart 'voor 45 procent is afgestorven' en merkt dat hij veel rust moet nemen.

In een interview met de NOS wijst Overmars op een gegeven moment naar zijn hart. "Alles kost veel energie. Ik moet veel rusten om een beetje te functioneren. Het heeft me kapotgevreten...", verzucht hij. Overmars heeft inmiddels een ICD, een apparaatje dat eventuele hartritmestoornissen moet ondervangen.

Artikel gaat verder onder video

“Sorry, het is woede”, vervolgt Overmars. “Het is het verdriet dat ik m'n familie heb aangedaan. Hoe het anders opgelost had kunnen worden bij Ajax. Ik vind dat het bestuur van Ajax in paniek is geraakt en daardoor gehandeld heeft. Ik wil niet in een slachtofferrol kruipen, maar ik vind dat ze me eruit geduwd hebben.”

Uit een reconstructie van de NOS blijkt dat Ajax tweemaal een mogelijke terugkeer van Overmars besprak. De gewezen linksbuiten moest in februari 2022 het veld ruimen vanwege grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers van de club. Hij vertrok uiteindelijk naar Antwerp FC, waar hij momenteel niet actief is door een FIFA-schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Maar Bean zo ook FV Antwerp achter hem staat. Of RTL 4 achter van Nieuwkerk. Terugkeren zonder berouw, want nee natuurlijk was het niet alleen een Dickpic. Helaas wordt het wel zo gededuceerd.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Marc heeft het heel goed gedaan, maar! toen hij wegviel kwamen we tot het volgende, hij had alles naar zich toegetrokken waardoor alles in elkaar stortte toen hij weg was in welk bedrijf komt zoiets voor , (schuld van de Sar en RVC). hij werd opeens onmisbaar. Bij Antwerpen had hij zijn oude liefde genaaid met een te duurbetaalde links back aan Ajax te slijten. nou dan hou je van je club, van mij mag die weg blijven, we gaan opnieuw bouwen maar dit keer goed zodat als er een steentje wegvalt dat de rest dan ook niet omvalt.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als je de zin moet beginnen met 'Ik wil niet in de slachtofferrol kruipen, maar...', dan is dat juist wel wat je doet.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik stuur er wel één naar je vriendin. Hoe heet ze ook alweer? Henk?

svl
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Alles heeft consequenties in het leven, dat "vergeten" mensen aan de top met macht en geld weleens. Mooi dat dat de laatste jaren wel gebeurd. Daar hoef je echt een deugneus of wokie voor te zijn. Los van clubkleuren of gelijkenissen oordelen en gewoon inzien dat het fout is. En Marc moet gewoon op de blaren zitten.

gtsb
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Svl precies . Overmars moet gaan beseffen dat ajax gewoon niet meer kan . Maar ik vind wel dat hij nu genoeg gestraft is ,en dat hij gewoon moet kunnen verder gaan met zijn loopbaan

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De mate en grootte van zijn straf is niet aan ons om die te bepalen gtsb. Zijn slachtoffers, er zijn meer dan één, vinden de straf niet zwaar genoeg neem ik aan. En voor je zelfreflectie, hoe zal jij reageren als jouw dochter of vrouw in een organisatie waar de machtsverhoudingen onderling groot zijn dit zouden overkomen ? Eerlijk reageren !!!

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Krotje ik zeg hier mijn mening . En wat jij er van vindt ik vind het prima . Ik hoef niet te reageren op commando omdat de zelfbenoemde directeur van fc update dat wil. Fc update is jou dagbesteding,en je bent opzoek naar ophef,discussie . Doe dat maar bij anderen .

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

gtsb, dit schreef jij zo maar uit de losse pols: "Maar ik vind wel dat hij nu genoeg gestraft is ,en dat hij gewoon moet kunnen verder gaan met zijn loopbaan". Wie is hier de zelfbenoemde directeur van FCUpdate ? " Fc update is jou dagbesteding,en je bent opzoek naar ophef,discussie ." Al zou het mijn dagbesteding zijn, daar heb jij totaal niets mee te maken, ik ben (gelukkig) niets van jou. Trouwens de pot verwijt de ketel en als ik de reacties op jouw "mening" lees dan ben jij eerder een troublemaker dan ik, net als nu. "Ik hoef niet te reageren op commando ". Laat me duidelijk zijn ik zou jou niet onder mijn bevel hebben en weet je waarom, omdat op mijn vraag dat wat als hetzelfde in de werkkringen van jouw dochter en/of je echtgenote het zelfde gebeurt jij dit zou hebben gezegd: "Maar ik vind wel dat jullie directeur nu genoeg gestraft is ,en dat hij gewoon moet kunnen verder gaan met zijn loopbaan elders". Man man man wat ben jij dan een slappe hap zeg om dit te zeggen terwijl je dochter en/of vrouw mentaal geknakt zijn en later nog veel last van allerlei narigheid hebben. Jij bent een slappe hap en daarom noem ik je voortaan hap hap hap.

Lionel59
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Overmars is ontslagen bij Ajax, hij is vernederd en door het stof gegaan. Hij was fout. Moet hij daarvoor zijn hele leven boeten? Wees redelijk, ik neem aan dat veel vrouwen daar niet zaten op te wachten of ze echt geschokt zijn????

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Overmars, Tom Egbers, Huntelaar, Van der Sar, Jack van Gelder, Theo Maassen, Borsato, Ali B, Mathijs van Nieuwkerk, oud-minister Wiersma, Fledderus, Gudde (FC Groningen), Jeroen van Rietbergen en nog meer personen ze zijn allemaal overstuur. Hoe zou dat toch komen hè ? Steeds maar die aandacht voor deze gasten, gebeurd is gebeurd, klaar. Punt.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Marc, ik zou zeggen met wat je hart betreft . 'join the club' en niet zo janken daarover..zijn mensen die hebben het nog erger !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen