Ajax-commissaris doet boekje open over Mislintat: ‘Dominant en duldde geen tegenspraak’

21 mei 2024, 13:52   Bijgewerkt: 21 mei 2024, 15:52
Foto: © Imago

Ajax-commissaris Leo van Wijk heeft tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) een toelichting gegeven bij het onderzoek van KPMG naar voormalig technisch directeur Sven Mislintat. Er was geen bewijs voor belangenverstrengeling, maar de Duitser was niet prettig om mee te werken.

Van Wijk vergelijkt de rol van de technisch directeur in transfers met die van een spits op het veld. “Mislintat heeft niet gescoord, geen succesvolle transfers voor Ajax geleverd”, wordt hij opgetekend op de BAVA door De Telegraaf. “Hij was de primaire persoon daarvoor. Hij was solistisch, maar misschien is een andere typering beter. Hij was dominant en duldde geen tegenspraak. Hij had geen hoge pet op van de scouting van Ajax die hij old-skool vond.”

Artikel gaat verder onder video

De afgelopen seizoenen is het op bestuurlijk vlak een chaos bij Ajax, waar Mislintat met een vlotte babbel dankbaar gebruik van maakte. “De feitelijke situatie was dat er geen mensen waren die konden beoordelen of de argumenten van Mislintat klopten. Dat het drijfzand was, vonden we pas uit toen ze gingen voetballen. Maar de hele as was verkocht en dan hoop je dat de spelers nog even moeten wennen. Daarna werd pas duidelijk dat hele plaatje niet klopte.”

“Waarom had de rvc dat niet eerder gezien? Ik vind het een onredelijke vraag. Anderen dan Mislintat – en dan bedoel ik de financieel directeur en de commissarissen – verantwoordelijk houden, is onterecht en zinloos. De commissarissen valt niets te verwijten”, neemt Van Wijk zichzelf in bescherming.

Zoals al eerder naar buiten kwam, ging Mislintat bij meerdere aankopen tegen de mening van de scouting in. “Mislintat negeerde de scouting, omdat die mening niet in zijn straatje paste”, gaat Van Wijk verder. “De conclusie: hij liet niemand toe. Technisch commissaris Jan van Halst kwam er pas later achter hoe de vork in de steel zat en dat er bepaalde mensen niet serieus werden genomen. Hij was de enige die tijdens het proces de vinger aan de pols had kunnen houden. Dit was een meer ervaren commissaris misschien niet overkomen. Maar gezien de situatie van de club en het feit dat hij niet goed is ingewerkt, is dit Jan vergeven. De resultaten van de afgelopen transferperiode moeten alleen aan Mislintat worden toegeschreven.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henderson ergert zich ‘kapot’ aan teamgenoot bij Ajax en grijpt op het veld in

Jordan Henderson ergerde zich in de tweede helft van Ajax - Almere City zichtbaar aan Brian Brobbey.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Solistisch hoeft niet slecht te zijn, zeker als oa de scouting slecht is. Dat dit zo was is simpel te zien. Welke spelers zijn er voor Misinlat gehaald die toppers bleken te zijn? Is het niet zo dat spelers elders een beter plaatje kregen voor geschoteld en daarom vertrokken? Lang geleden Malen, Bergwijn, recentelijker Brobbey en die jongen die net weer terug gehaald is. Het is zo gemakkelijk om alles gewoon op Misinlat te schuiven. Hij is er niet meer en een (boulevard) krantje maakte al korte metten met hem voor hij begonnen was. Stein koos hun kant en niet de kant van de man die hem gehaald had. Iets met mes en rug. Niemand, maar dan ook niemand was schuldig, behalve Misinlat toch?

Dug out
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je doet alsof Mislintat niks te verwijten valt. Terwijl de feiten voor zich spreken, geeneen aankoop voldoet, of niet?

dilima1966
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Makkelijk alles op sven Mislintat gooien de gehele raad van commissarissen heeft gefaald. En heeft voor de gehele Maleisië gezorg en ze proberen zicht zelf goed te praten gewoon allemaal opstappen rvc

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Maar die malle Mis koop dat heeft die spelers gehaald , en dus geen tegenspraak dulde ( word gezegt ) dan kun je niet anders concluderen dat mislintat de boel aan het verzieken was , al dan niet met opzet ? !.

Gusa
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

En daar is de volgende die zijn eigen handen in onschuld wast. Lekker zo'n club die bestuurd wordt door mensen die uithalen naar anderen, maar zelf in de spiegel weigeren te kijken. De RvC is een controlerend orgaan meneer Van Wijk. Jullie zijn verantwoordelijk voor het toezichthouden op iemand als Mislintat en hebben daar hopeloos in gefaald. Alle aankopen zijn goedgekeurd door de RvC, ook als er geen scoutingsrapporten waren of rapporten met een negatief advies vanuit de scouting. Zij hebben Mislintat carte blanche gegeven en alle sleutels van de club.

Storm
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Precies wat jij zegt. En sowieso het achteraf vanalles roepen. Heel stijlvol............

0laf
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

De soap gaat gewoon door. Sneu cluppie met even sneue bestuurders.

Zadkine
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Pas op Jan, daar heb je de bus.

Dug out
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misluktat heeft gefaald, carte blanche gekregen. Dat Van Halst geen vinger aan de pols heeft gehouden is niet een kwestie van slecht ingewerkt zijn, maar een kwestie van geen controle nemen! Controle is juist de taak van een commissaris! Verder zijn financieel ook steken laten vallen! Er is teveel gehandeld uit wat het kost ipv wat het oplevert. Gevolg: ipv één jaar geen CL nu meerdere jaren geen CL! Financieel, bezuiniging op bezuiniging in plaats ervoor te zorgen dat je je verzekert van CL inkomsten. Vandaar dat ik vind dat een deel van de commissarissen weg moet. Wel Alex Kroes wegwerken, maar Maurits Hendriks laten zitten. Deze laatste is zelfs niet op een zijspoor gezet. Hij kon in zijn uppie Ajax-grootheden als Tahamata aan de kantschuiven. Dat kun je Van Praag weer kwalijk nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen