Mossou vergelijkt Ajax- en Feyenoord-verdediger: 'Dan is hij een betere deal, dat kon je wel zien'

16 februari 2024, 11:31
Foto: © ESPN

Waar Ajax-verdediger Josip Sutalo er vooralsnog niet in slaagt om de hoge verwachtingen waar te maken, heeft Thomas Beelen bij Feyenoord niet veel wedstrijden nodig gehad om een goede indruk achter te laten. Beelen krijgt bij afwezigheid van Gernot Trauner een kans in het hart van de Rotterdamse verdediging en bewees donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League veel potentie te hebben. Sjoerd Mossou is er zelfs nu al van overtuigd dat Feyenoord een betere deal heeft gesloten dan Ajax.

De regerend landskampioen nam Beelen afgelopen zomer voor bijna drie miljoen euro over van PEC Zwolle. De 22-jarige centrumverdediger uit Harderwijk moest lang wachten op zijn kans in Rotterdam-Zuid, maar kan zich door de hamstringblessure van Trauner eindelijk laten zien. Na zijn basisplaats tegen Sparta afgelopen zondag verscheen hij ook in het heenduel met AS Roma aan de aftrap. Hij gaat sowieso richting een basisplaats komend jaar, zegt Mossou in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

Dat heeft volgens de verslaggever vooral te maken met een mogelijk vertrek van Lutsharel Geertruida. De Oranje-international stond afgelopen zomer al op het punt om een transfer te maken. De kans dat Geertruida weggaat is natuurlijk sowieso groot, nadat die transfer naar Leipzig al niet doorging afgelopen zomer. Hij zal dus wel weggaan. Dan is het natuurlijk top dat je zo’n jongen al in huis hebt, vertelt Mossou. En dat voor nog geen drie miljoen euro. Ter vergelijking: Ajax betaalde minstens 20,5 miljoen euro aan Dinamo Zagreb voor de komst van Sutalo. Dan is Beelen een betere deal. Dat is een inkoppertje, dat kon je wel zien, aldus Mossou.

Beelen speelde donderdag ‘pas’ zijn elfde wedstrijd voor Feyenoord. Mossou wil dus nog niet al te hard van stapel lopen. Maar het was wel heel erg knap dat hij tegen Lukaku fier overeind bleef. Hij pakte al vroeg een gele kaart, maar hij blijft dan heel rustig. Aan de bal, zonder bal. Veel ruimte in zijn rug maakt het ook niet uit, want hij is heel snel. Dat wordt dus normaal gesproken wel een goede speler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ja Sjoerd, de hele voetbalwereld weet al dat Sutalo een grote mislukking bij Ajax is, om nu nog eens extra onder de aandacht te brengen is goedkope journalistiek, maar ja je bent ook Sjoerd Mossou. Dat Beelen aan de verwachting voldoet wist niemand bij Feyenoord, waarom moest hij Trauner dan voor zich dulden ? Persoonlijk vind ik een Robin Pröpper geschikter voor Ajax.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Honger?

FCJel
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Waarom zou Feyenoord hem halen als ze lage verwachtingen van hem hadden of daaraan zou kunnen voldoen? Hij is altijd al als opvolger van Trauner gezien, maar niet vanaf dag 1. Dat is gewoon goed gescout en slim beleid.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Honger waar naar Goku ?

gtsb
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Fc jel . In de kuip onder de supporters wisten we al dat beelen goed was. Al zijn invalbeurten waren ook prima . Dat hij gister al zo goed was ,was meer een verrassing dat het al zo snel gaat voor een speler van zwolle Was ook gehaald als opvolger ,algemeen bekend ookdus ja. Krotje komt wel vaker met onzin . Let op straks doet hij net of hij wou uitlokken,of hij het al wist etcetc met een hap hap reactie .

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik zou het niet weten FJel, ik concentreer me alleen op mijn club Ajax, tenzij die -onnodig- vernederd wordt dan geef ik een tegenreactie. Nee, ik vond Beelen niet slecht en een goede aankoop van 010 zelfs een Oranjeklant, maar die vergelijking met Sutalo van Mossou hoeft niet meer, Sutalo is een miskoop dat zien vriend en vijand al.

gtsb
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Krotje de jankert . De media mag niks meer schrijven dan droeftoetertje. Je kan er ook eens relaxed mee omgaan . Maar nee hoor boehoe iedereen haat ajax . Het is gewoon zo dat als het slecht gaat je aan de beurt bent . Wanneer het goed gaat (zie psv) zijn ze stil .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ha Geetje daar ben je weer, als je tegenreactie krijgt dan worden je lange tenen superlang, triest en zielig. Wil je een Vendetta met mij ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Maar als je slecht gaat dan ben je aan de beurt, maar ik neem wel van mijn beurt de gelegenheid om een tegenreactie te geven, maar ik wist het al lang piepels als jij kunnen niet tegen als er wat over je 010-clubje gezegd wordt, dan is het weer kinderachtig reageren en onder de gordel, je doet maar, voor jou heb ik eelt op mijn ziel, voel niets en dan ook niets. Het is toch jankerD ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geetje dank voor je leuke reactie. Hap hap hap.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Geetjes gtsb, "Let op straks doet hij net of hij wou uitlokken,of hij het al wist etcetc met een hap hap reactie " Hah wat is dit nou weer ? Niet te volgen jankerT oh sorry jankerD.

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hap hap hap

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goku snak je naar adem ? Zit je in ademnood ?

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij doet jou na jankerd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen