Van der Gijp staat op en loopt meteen weg: 'Vuurwerk in de kleedkamer'

28 februari 2024, 15:34
Foto: © Vandaag Inside

De uitzending van Vandaag Inside van dinsdagavond geeft nog veel stof tot napraten. Klimaatactivisten Hannah Prins en Sieger Sloot bevonden zich in het hol van de leeuw en kregen een respectloze behandeling van René van der Gijp, die het tweetal zelfs de rug toekeerde. Columnist Angela de Jong van het Algemeen Dagblad spreekt van een ‘treinongeluk’.

Bij Vandaag Inside worden gasten vaak de daaropvolgende dag 'gerecenseerd', zo weet De Jong. "Maar wat er dinsdagavond allemaal gebeurde, ging zelfs voor VI-begrippen ver. Het resulteerde in de ongemakkelijkste aflevering van VI sinds ‘De Kaarsrel’ en ik weet eigenlijk nog steeds niet naar welk ongeluk ik precies heb zitten kijken", schrijft ze.

Artikel gaat verder onder video

Van der Gijp zei dat hij Prins en Sieger liever niet in de studio had. "Was het netjes van Gijp? Nee. Had ik medelijden met de gasten? Nee, want dit is VI, daar kun je alles verwachten", aldus De Jong. Maar tegelijk vroeg ik me wel af: als je gasten alleen maar kunt en wilt beledigen, waarom nodig je ze dan uit? Dat heeft VI niet nodig."

Lees ook: Hannah Prins plaatst veelzeggende foto van Van der Gijp: 'Geslaagde avond'

Opvallend was dat Van der Gijp tijdens de eindtune als eerste opstond van tafel. "Terwijl de eindleader liep, was nog net te zien hoe Gijp boos de studio uit stierde. Dat werd vuurwerk in de kleedkamer. Ik durf het bijna niet te vragen, maar: is er misschien een filmpje van?", verwijst ze met een knipoog naar de ophef rondom Matthijs van Nieuwkerk. 

De beelden van het ongemakkelijke gesprek tussen de tafel- en de bargasten zijn te bekijken in onderstaande video.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
  90
  + 1
avatar

Zo'n programma moeten ook niet protesterende activisten als gasten hebben die tot alles in staat zijn en zelf de hoofdwagen afzetten om hun zin te krijgen. Die moeten bij andere praatprogramma's gaan zitten mauwen. Het is ergens een voetbalprogramma maar er worden al zoveel andere punten gebracht dat het bijna niet meer over voetballen gaat. Nu is van de Gijp wel niet de enigste die zich ergert dat doe ik ook aan hem die overal steeds tussen zit, plots met een heel ander verhaal komt, van de hak op de tak springt en lacht om zijn eigen grappen en het moet maar bij hem seksistisch zijn. Daarnaast moet hij zijn naaste maar steeds om zijn nek pakken. Laat hem dan maar een keer boos zijn dat gaat wel over maar ergens kan ik hem wel gelijk geven dat je wel rekening moet houden met welke gasten je uitnodigt en dat die wel een affiniteit met voetballen hebben of sport.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
  95
  + 1
avatar

het is al een paar jaar geen voetbal programma meer,bij de les blijven

Roffainho
Link gekopieerd!
  69
  + 1
avatar

Ja je hebt helemaal gelijk. Het paste totaal niet bij het programma, wat een ieder ook van Gijp/ Vandaag Inside vindt. Ik denk dat de redactie hoopte op een confrontatie tussen de activisten en Gijp en of Derksen. Ik denk dat ze hier wel van hebben geleerd, althans dit soort tv wil je als kijker van Vandaag Inside toch ook niet zien.

gtsb
Link gekopieerd!
  45
  + 1
avatar

Fc update ook. Geen voetbalprogramma dus ook niet hier onderwerpen plaatsen

Arnold076
Link gekopieerd!
  51
  + 1
avatar

Is gescript, nu praat iedereen er weer over. Doen ze altijd om de kijkcijfers op te krikken.

Ab Hendriksen
Link gekopieerd!
  62
  + 1
avatar

Van zoveel domheid word ik onpasselijk. Dat Van der Gijp overal een mening over en nergens verstand van heeft is nog daar aan toe. Dat hij die onzin dagelijks op TV ventileert is schokkend en zegt alles over de gemiddelde kijker.

Laurens1
Link gekopieerd!
  36
  + 1
avatar

Ik kijk niet eens, wellicht een oplossing!

TonnieHudepol19
Link gekopieerd!
  43
  + 1
avatar

Dus jou iQ is volgens jou hoger dan de gemiddelde kijker ? Knap hoor 👏 Misschien moet je eens wat vaker naar Lubach kijken. Die heeft laatst door experts haarfijn laten uitrekenen wat het kost in tijd en geld wat het kost om in korte tijd over te stappen van fossiele brandstoffen naar groene energie. Zoals die wij neuzen morgen graag willen die bij vi inside zaten. Gijp en Derksen hadden volkomen gelijk met de opmerking dat ze ervoor moeten zorgen om in de tweede kamer te komen zitten. in plaats van op de snelweg en andere mensen en de economische belangen te dwarsbomen.

Louisa Staats
Link gekopieerd!
  43
  + 1
avatar

Helemaal gelijk Rene wat moet je ermee.

Louisa Staats
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Vind ook dat hij zei besefte hoe slecht het was voor zijn kinderen.5 en 3 beseft hij hoe naar voor ze kinderen. Of het leuk voor zijn kinderen pappa op de snelweg weg gespoten word

Laurens1
Link gekopieerd!
  39
  + 1
avatar

In 30 landen zijn 1800 experts gevraagd naar de klimaatcrisis. Zij hebben alle verteld dat er geen stikstof crisis! Dus waar hebben we het over nietwaar!

TonnieHudepol19
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

PS Was voor Ab Hendriksen

Adder
Link gekopieerd!
  38
  + 1
avatar

Van der Gijp houd niet van betweters zegt hij in een interview. Hmmmm volgens mij zijn Derksen en hij zelf ook een stelletje betweters die geen kritiek aan hun adres kunnen verdragen. Lijkken beide wel op Gordon

Lionel59
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Heb enige tijd geleden een video gezien van een commissie in de US over stikstof. De voorzitter stelde de vraag hoeveel procent stikstof er in de lucht was. De ecologisten antwoorden 4 tot max 6%. De voorzitter: Fout, officiële onderzoeken variëren tussen 0,3 en 0,4%. Dus problemen met stikstof is een fabel.

André Kooij
Link gekopieerd!
  36
  + 1
avatar

Als je onzin schrijft, kun je altijd in je eigen gelijk blijven. 78% van de lucht bestaat uit stikstof (N2), maar dat is het probleem niet. Het probleem is dat het percentage schadelijke stikstofverbindingen veel hoger is dan de natuur aan kan, percentages zeggen daarbij niet zoveel.

André Kooij
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Wat is er eigenlijk links aan om je zorgen te maken over het klimaat? Ik ben bepaald niet links, maar zie wel onder ogen dat het stilvallen van de warme golfstroom een grote ramp wordt als we geen rigoureuze maatregelen nemen.

RemcoB
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Het overstijgt links of rechts. Dit is iets voor alle richtingen inclusief boven en onder...maar dat is ook niet iets wat pas recent is gezegd. De waarschuwingen zijn al jaaaaren geleden gegeven, maar er is vooral omheen gelopen. En nu lijkt het alsof het nu ineens allemaal uit de lucht komt vallen. Het tegendeel is waar. Wanneer je de geschiedenis wat dit betreft wat kent dan blijken de voorspellingen 'angstig' uit te komen...maar dan moet je dus wel bedenken dat de waarschuwingen ook samen gingen met aanbevelingen om zaken tijdig te keren. Maar daar is niet of nauwelijks gehoor aan geveven (iets met prioriteiten en belangen)

RemcoB
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Van der Gijp lijkt mij echt iemand van 'Ach het zal mijn tijd wel duren'...dat is een keuze maar niet de mijne. Zeker ook omdat ik wil dat het voor de jeugd nog een beetje gezellig blijft. Het is natuurlijk heel makkelijk om naar mensen te wijzen die 'actie voeren' en dat niet op de 'gewenste manier doen. Feit is wel dat er al decennia wordt weggekeken door politici, en dat de wetenschap voor het gemak maar even wordt genegeerd. We hebben geen winters meer, de zomers worden snikheet, plant en dier (...voedsel!!) verdwijnt, maar volgens sommige mensen is er niks aan de hand. Dan mag je natuurlijk naar een groepje activisten wijzen, en ze 'dom' vinden, maar het kan je uiteindelijk meer helpen door zelf geen struisvogel uit te hangen. En in ieder geval eens echt naar de boodschap te luisteren...(prik vooral ook eens door de vorm heen). Filter er eens een paar woorden uit voor de verandering. Dan bedoelen die activisten het niet zo slecht allemaal...en nog beter: doe de oogkleppen af en kijk gewoon naar buiten. Gijpie kan blijkbaar niet verder kijken dan de gekozen vorm, en weet duidelijk ook niet hoe er in het verleden met waarschuwingen is omgegaan. Schuif 'nadenken' niet af op een ander...een gewaarschuwd mens...

Teus de Kruyf
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Gijp had helemaal gelijk, ga je lekker vast plakken aan de snelweg, de snelweg waar veel ondernemers hun brood moeten gaan verdienen. Rij om en weken laten zitten, zielige vertoning wat ze doen. Haat zaaien dat doen ze meer niet! 🤮

KoosVerheij23
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Was gewoon voor geproduceerd was afgesproken werk alleen maar om op te vallen, die Gijp kan alleen over voetbal praten voor de rest voegt hij niets toe en lacht om eigen grappen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen