Derksen ziet 'redder' voor Hélène's Oranjezondag: 'Dit programma heeft één man hard nodig'

30 maart 2024, 11:14
Foto: © Talpa

Johan Derksen vindt dat Jack van Gelder de talkshow De Oranjezondag van Hélène Hendriks moet gaan 'redden'. De analist noemt het zondagavondprogramma van de presentatrice in Vandaag Inside een 'goednieuwsshow' en stelt dat de ervaren Van Gelder voor de broodnodige kritische noot aan de gesprekstafel kan zorgen.

Derksen wijt de kritiek die her en der doorklinkt over De Oranjezondag aan de eindredactie van dat programma: "Ik heb zitten kijken en we gunnen haar altijd alles. Maar de kijkcijfers zijn fantastisch, dus daarvoor hoeven we het niet te doen", zegt de besnorde journalist over Hendriks' talkshow. "Maar ik heb het idee dat van buitenaf, de eindredactie en wat hotemetoten van Talpa inhoudelijk eraan zitten te drukken. Dan wordt het heel druk, want dat zijn de mensen die vinden dat ze verstand van televisie hebben."

Artikel gaat verder onder video

Derksen vervolgt: "Ik zat zondag te kijken en ik dacht: ik zit naar de goednieuwsshow te kijken. Dit programma heeft één man hard nodig, en dat is Jack van Gelder. Dat is de redding die het gesprek een andere wending geeft. Die gaat niet mee zitten ginnegappen." Hendriks bevestigt dat Van Gelder 'volgende week' aan zal schuiven in haar talkshow, en gaat daarna in op de kritiek.

"Even los daarvan: de eerste tien minuten, daar kan ik best inkomen. Sommige kritiek: kan ik ook best inkomen", begint Hendriks. "Maar daarna was er inhoudelijk niks mis mee, vind ik." De presentatrice vindt dan ook niet dat ze de zaken anders moet gaan aanpakken: "Natuurlijk kun je schaven, maar het belangrijkste is: ik merk dat mensen binnen Talpa in paniek raken. En op het moment dat je een beetje kritiek krijgt, moet je niet van koers wijzigen maar moet je gewoon doorgaan. Dat gaan we dus ook doen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside praat mond voorbij over Özcan Akyol: 'Dit had je niet moeten zeggen'

Özcan Akyol blijft de gemoederen bezighouden bij Vandaag Inside. De tafelgasten verzekeren dat Akyol ‘gewoon’ welkom is bij het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kees Besseling
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Commentaar op Helene dat het te jolig is. Vrijdaguitzending van Vandaag inside zo slecht met de onderbroekenlol, maar dat vindt Derksen geen probleem.

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Lollig is prima . Maar helene blijft jolig dat heb ik gemerkt bij de oranjezomer . Zeker de laatste week daarvan. De oranjezondag zie ik niet vanwege het voetbal . Maar ieder zijn ding

Lb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als jack vd gelder komt kijk ik nooit meer is nooit eerder geweest gladdekker nr 1vind ze eigen geweldig

Lb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

In het verleden heb derksen vd gelder ook af zit te kraken nou is het ze vriend je hoort steeds meer mensen zeggen derksen niet serieus nemen

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

onzin dit proggama gewoon van de tv , tis gewoon een kopie , van dom lullen , totaal geen inhoud enz

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen