'Juventus zoekt naar nieuwe coach en komt uit bij trainer van Zirkzee en Beukema'

5 maart 2024, 23:54
Foto: © Imago

Thiago Motta, momenteel de coach van Bologna FC, staat hoog op het wensenlijstje van de Juventus FC. Massimiliano Allegri, de huidige coach van Juventus, zou op de spreekwoordelijke schietstoel zitten bij zijn huidige werkgever. Althans, volgens het Franse Mercato Foot. Juventus zou het oog op de coach van de concurrent uit de Serie A hebben laten vallen.

Motta is ‘slechts’ 41 jaar oud, wat voor een voetbalcoach natuurlijk vrij jong is. De oud-voetballer van Paris Saint-Germain maakt grote indruk met Bologna. AS Roma, Atalanta Bergamo en SSC Napoli, het zijn allemaal teams die onder Bologna te vinden zijn op de ranglijst van de Serie A.

Artikel gaat verder onder video

De 41-jarige Italiaan beschikt in zijn selectie over onder meer de Nederlanders Sam Beukema en Joshua Zirkzee. Afgelopen wedstrijd tegen Atalanta scoorde Zirkzee nog een penalty voor Bologna. Volgens bronnen van het Franse medium zijn de onderhandelingen tussen Motta en Juventus al begonnen, maar wil de coach zich eerst focussen op het einde van het seizoen met de Bolognese club.

Het contract van Allegri bij de Oude Dame loopt nog tot medio 2025, maar hij zou deze zomer al zijn koffers kunnen pakken. Naar verluidt zijn de nieuwe directeuren van de Italiaanse club klaar zich te ontdoen van de tacticus. Juventus is een nieuw sportief project gestart dat zich richt op de jeugd binnen de club. Motta zou volgens Juventus beter passen in dit beeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen