Kees Luijckx stellig: ‘Als ik hem was, had ik zeker voor Feyenoord gekozen’

21 maart 2024, 09:49
Foto: © Imago

Kees Luijckx had het wel geweten als hij Georginio Wijnaldum was. De Oranje-international vertelde eerder deze week dat hij afgelopen zomer dolgraag had willen terugkeren naar Feyenoord, maar dat een hereniging om financiële redenen niet mogelijk was. Luijckx had er in de positie van Wijnaldum alles aan gedaan om een rentree in De Kuip mogelijk te maken.

Feyenoord had niet alleen een hoge transfersom moeten ophoesten voor de terugkeer van Wijnaldum, maar de speler zelf had naar alle waarschijnlijkheid ook een groot deel van zijn salaris moeten inleveren. Luijckx zegt in het programma Voetbalpraat van ESPN dat hij het wel geweten had. “Ik had voor Feyenoord gekozen. Tuurlijk man. Zakken gevuld, nog een paar jaar bij Feyenoord… Een leidersrol daar pakken. Zeker weten.”

Artikel gaat verder onder video

Toch denkt de oud-voetballer niet dat Wijnaldum een vrije keuze hierin had. “Ik denk dat hij vastzat in de klauwen van de oliesjeiks. Hij stond gewoon onder contract bij Paris Saint-Germain. Die zeiden: ‘We laten jou niet gaan onder de tien miljoen euro’. Dan is er nog maar een type club dat voor jou op de markt komt: een club uit de zandbak.”

Leo Driessen snapt ook niet helemaal waarom Wijnaldum bijna als verlosser is binnengehaald bij het Nederlands elftal. “We hebben al spelers zoals hij, we hebben al veel middenvelders. En hij heeft er zelf voor gekozen om ‘uit het zicht’ te gaan spelen. Ik snap niet waarom er mensen naar hem zijn gestuurd.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen