Marciano Vink ziet geen enkele vooruitgang bij aankoop Ajax: 'Hoe lang heeft hij nodig?'

10 maart 2024, 17:06
Foto: © ESPN

Josip Sutalo heeft ook in de wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard (2-2) geen sterke indruk achtergelaten. De duurste aankoop van de afgelopen zomer oogde volgens analist Marciano Vink van ESPN opnieuw onzeker aan de bal.

Ajax speelt sinds enkele weken met vijf verdedigers, maar ook dat systeem zorgt niet voor een opleving bij Sutalo. “Hij heeft in een viermansverdediging bij Kroatië Gvardiol naast zich en waarschijnlijk spelers voor zich waar hij heel makkelijk de bal aan kwijt kan. Hier heeft hij het geprobeerd in een viermans- en een vijfmansverdediging. Hij is aan de bal zó onzeker”, stelt Vink na het gelijkspel tegen Fortuna.

Artikel gaat verder onder video

“Er zijn momenten geweest op de achterlijn waarbij hij een bal de verkeerde kant op neemt. Het inpassen gaat ook niet goed”, somt hij op. “Hoe lang heeft hij nodig om enigszins vertrouwen te krijgen? Aan de rechterkant staat Gooijer, die vandaag ook niet echt thuis geeft. Het systeem maakt dus niet heel veel uit. Ik denk dat spelers soms boven zichzelf uit stijgen en soms door de ondergrens zakken. Dat is ook inherent aan kwaliteit.”

De grootste fout van Gooijer kwam twintig minuten voor tijd, toen hij de bal op kinderlijke wijze verloor aan Justin Lonwijk. De aanvaller van Fortuna bereidde meteen een kans voor Iñigo Córdoba voor, maar keeper Diant Ramaj voorkwam de 1-3 voor Fortuna. “Een Gaaei-achtige fout. Hier werd Gaaei voor geslachtofferd”, weet Vink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Niet meer opstellen, Kaplan kan daar ook staan. Zoals meerdere aankopen van Mislintat dit ook gewoon brandhout! Samen met nog 9 andere lekker opruimen!

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kaplan..............zag je die bij de 1-2 ? Man,man,man, amateur

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zag je ak[pom bij de bal aanname

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

natuurlijk is het niet goed wat ajax laat zien, maar dat komt de " betweters" toch goed uit anders hebben zij toch niks te zeiken. Volegend seisoen nieuwe ronden nieuwe kansen. En lezen we weer wat er niet goed is gegaan met van alles bij ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen