Zwak Ajax voorkomt historische zege van Fortuna Sittard ternauwernood

10 maart 2024, 16:25   Bijgewerkt: 10 maart 2024, 16:36
Foto: © Imago

Ajax heeft een thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard ternauwernood afgewend. Kort voor tijd stond Ajax met 1-2 achter en leek de eerste zege voor Fortuna in Amsterdam sinds 1999 aanstaande. Een laat doelpunt van Brian Brobbey zorgde echter voor een puntendeling: 2-2. Ajax blijft op de vijfde plek in de Eredivisie; Fortuna staat nog steeds tiende.

Ajax kon deze wedstrijd niet beginnen met topscorer Brobbey, die had volgens trainer Van ’t Schip nog te veel last van pijntjes. De spits startte uit voorzorg niet, maar hij kon wel op de bank plaatsnemen. Bij Fortuna zat Alen Halilovic wederom op de bank, net als in de wedstrijd tegen Excelsior (5-2 winst).  De grote man van in dat duel en oud-speler van Ajax, Kaj Sierhuis, stond weer als diepste aanvaller opgesteld.

Artikel gaat verder onder video

De eerste helft in de ArenA voltrok zich niet in het hoogste tempo. Beide ploegen hadden moeite om echte kansen te creëren. Voor de thuisploeg was het dan ook heel prettig dat het na één van de zeldzame kansen gelijk omzette in een doelpunt. Na balverlies van Fortuna op het middenveld in de achtste minuut, kreeg Kenneth Taylor de bal aangespeeld. De middenvelder van Ajax ging slalommend op avontuur en besloot vanaf de zestienmeterlijn te schieten. Het schot belandde in de linkerbovenhoek: 1-0 voor de thuisploeg. In het vervolg van de eerste helft viel er geen uitgespeelde kans voor een van de twee teams te noteren. Ajax had de controle, maar echte dreiging ontbrak.

Net als in de eerste helft, begon de tweede helft met een snel doelpunt. In de 49ste minuut kwam Fortuna namelijk op gelijke hoogte: Justin Lonwijk stuurde Deroy Duarte diep en de middenvelder van de uitploeg besloot vrij snel en hard op doel te schieten uit een moeilijke hoek. Doelman Diant Ramaj leek dat niet te verwachten en zag er daar niet goed uit. Zo kreeg Ajax de deksel op de neus na het terughoudende aanvalsspel in de eerste helft. Een dik kwartier later werd het zelfs erger voor de thuisploeg: een afstandsschot van Inigo Cordoba werd flink van richting veranderd, waardoor Sierhuis de bal simpel kon intikken. Ramaj was namelijk al naar de andere hoek gedoken: 1-2. In het restant van de wedstrijd bleef het aanvalsspel van de thuisploeg ongeïnspireerd en voorspelbaar. Invaller Brobbey kreeg rond de 78ste minuut nog wel een aardige kans, maar hij kopte recht op doelman Michael Verrips. In de 89ste minuut was het echter wel raak voor de nummer 9 van Ajax die een geblokkeerd schot van Josip Sutalo na een corner tot doelpunt promoveerde. Daarna volgden geen grote kansen meer, waardoor de einduitslag 2-2 werd.

Door het gelijke spel blijft Ajax steken op 40 punten, zes achter nummer vier AZ. Go Ahead Eagles en NEC hijgen in de nek van de hoofdstekelijke formatie. Fortuna Sittard staat na het duel op 32 punten en heeft een virtuele negende plek in handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Vh Schip lijkt verdacht veel op Pascal Jansen. Je staat achter en met nog 10 minuten te gaan wisselt hij een verdediger voor een verdediger. Zet dan een extra spits erin. Angsthaas vh Schip. Maar ik als AZer zijnde ben dolblij met het puntverlies. Maar waarom Rijkhof halen als vh Schip hem niet gebruikt?

Technico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overigens heel bijzonder hoor, maar vh Schip gaf dat Ajax moeite had met het hoge druk zetten van Fortuna. Ga je dan een verdediger vervangen voor een aanvaller? Normaliter gaat Ajax dan beter voetballen, dit Ajax niet.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Een 10 minuten voor tijd had ik dat gedaan ja. Alles of niets

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het was weer een verschrikkelijke slechte wedstrijd van ajax Ze kunnen ook niet stabiel voetballen Niet om aan te zien en weer met hakken over de sloot en sutalo gewoon blijven opstellen van schip is je beste man op het veld wat een pannenkoek speler

K. Daffie
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nog 3 punten voorsprong op Go Ahead.

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ben benieuwd wat de vaste sprekers van deze site, nu weer gaan roepen. Die moet er uit en die is slecht, Schip een slechte trainer of iets anders deze x

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Precies revolutie. In de kantine van feyenoord geen reactie zegt genoeg

Waarom19
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wie hoort er niet thuis in het rijtje van vier ? A) Flip Fluitketel B) Van t Schip C) Goede trainer D) pannenkoek . Juiste antwoord is C

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hahaahah

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed doelpunt van Taylor (al werd wel de loper voor hem uitgelegd). Maar probleem van Ajax is dat de individuele klasse niet wordt ondersteund door een team (het zijn gewoon elf goede/degelijke spelers. Fortuna heeft een duidelijk team en teamprestatie geleverd. Jammer voor Ajax, een opsteker was altijd prettig met europese wedstrijden die gaan komen, maar niet onverdiend.

Kramer
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Laat het seizoen maar over zijn.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik wacht nu af of we de 5e blijven of ( toch mogelijk ) de 6e. Het wankeld heel erg zwaar !!!

Vito
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

De 200 kilo zwaarwegende Brobbey miste net als tegen Aston Villa wederom een 200% kans. Hij maakt wel een niet te missen goal. Zijn aanname is gewoon slecht. Met Brobbey win je geen prijzen. Taylor pakt het juist wel goed op. Schip moet zich schamen met 5 verdedigers en 2 verdedigende middenvelders thuis starten tegen Fortuna. 8 spelers achter de bal. Zo speel je tegen ploegen die beter zijn maar niet tegen ploegen in het rechter rijtje.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een figuur ben je, weer een nieuw account?

Ajeto!
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij is lomp, hij is log, hij is bonkig maar geen 200kilo. Het is gewoon geen spits zoals we dat in het verleden vaak gezien hebben bij Ajax. Ik vind het nog steeds bijzonder dat hij terug gehaald is. En hij is al zeker geen spits voor het Nederlands elftal

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

205 kilo?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Donderdag was de Hoogmoed en Arrogantie alweer terug. Wat een zielig zooitje daar.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Er zijn meerdere clubs die dit hebben meegemaakt. That’s life.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

36 tegen 16

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Laat ze Oud keeper, het gaat slecht met het rekenen op de lagere scholen in Nederland volgens wetenschappers, nou aan de overkant bevestigen ze dit dubbel en dwars. 16 landskampioenschappen tegen 36 landskampioenschappen, dus 1 zielig ongelukkig sterretje boven het logo en 3 sterren boven die van de Amsterdammers. Als er in Europa gevoetbald wordt dan komen 4 sterren boven het logo van de Amsterdammers tegen 1 zielig verdwaald sterretje boven het logo van die van de overkant. En van die 16 landskampioenschappen is 1 met de hulp van jongen van de club Ajax: Johan Cruijff.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dir is dan toch weer duidelijk met alle respect, dat van het schip en technische staf niet de kwaliteit hebben die Ajax nodig heeft.!!!

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft elftal dan wel kwaliteit? 3 verschillende trainers gehad in 1 seizoen

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

fortuna sittard heeft een verdiend punt gehaald!! maar wat ik later wel weer vreemd vind is dat ajaks gewoon kut speelde en dan komt het commentaar! en wie staat er achter de microfoon ?? taylor die door supporters werd uitgekotst en degene die er eigenlijk moet staan zoals die henderson ( captain) is in geen velden of wegen te bekennen!! vind ik dus heeeeeel slecht!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen