'Opnieuw grote teleurstelling voor Wilfred Genee, al zal hij dat zelf waarschijnlijk ontkennen'

12 maart 2024, 12:54
Foto: © Vandaag Inside

Wilfred Genee krijgt deze week opnieuw een 'grote teleurstelling' te verwerken met zijn wekelijkse voetbaltalkshow Veronica Offside, meldt kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp. De voormalig programmadirecteur van SBS6 bespreekt in haar podcast Tina's TV Update de kans dat het programma, dat op maandagavond om 20.30 uur wordt uitgezonden, na de zomer van de buis gaat verdwijnen.

Vorige week voorspelde Nijkamp al dat Offside het weleens heel moeilijk zou kunnen gaan krijgen als De Oranjezondag van Hélène Hendriks een succes wordt. Die talkshow wordt op zondagavond om 21.30 uur uitgezonden en beleefde afgelopen weekend een succesvolle vuurdoop, met bijna een miljoen kijkers (983.000), zo meldde Nijkamp maandag al.

Artikel gaat verder onder video

Dat aantal staat in schril contrast met dat van Veronica Offside, stipt Nijkamp dinsdag aan. "Het was vandaag weer een grote teleurstelling voor Wilfred Genee, want zijn Veronica Offside scoort dus helemaal niet meer", klinkt het keihard. "Dat scoort elke week eigenlijk rond de 200.000 kijkers, en vorige week had het zelfs maar 181.000 kijkers. En nu De Oranjezondag met Hélène Hendriks dus heel goed scoort helpt dat ook niet."

Nijkamp vervolgt: "Ook gisteren stond het programma niet in de top-zestig van best bekeken programma's, dat ziet er zorgelijk uit. Als dat niet verbetert, dan kan het zomaar zo zijn dat die sponsor helemaal geen zin meer heeft in Veronica Offside en zegt: 'Wij gaan naar De Oranjezondag'", zinspeelt de voormalig programmadirecteur opnieuw op het einde van de talkshow. "Het zou best zo kunnen zijn dat SBS ook in het najaar, na de grote sportzomer denkt: 'Wij gaan op zondag gewoon lekker een talkshow doen om 21.30 uur'. Het is een relatief goedkoop programma en het levert met zulke kijkcijfers extra veel geld op. Voor Wilfred Genee lijken zich donkere wolken samen te pakken voor zijn Veronica Offside Waarschijnlijk zal hij dat nog wel ontkennen, maar de kijkcijfers moeten wel omhoog, want dit is gewoon niet goed genoeg", besluit Nijkamp.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Nou, wat zal Wilfred daar wakker van liggen met zijn dik 1,5 miljoen per jaar, met veronica inside wat een groot succes is en al zijn andere nevenaktiviteiten.Ik geloof heilig dat Wilfred het Helène het hardstikke gunt en dat hij niet van de Brienenoordbrug afspringt als offside op zwart gezet wordt.Mevrouw Nijkamp en deze papegaaisite willen dat sterk doen geloven, maar daar geloof ik niets van.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het is en blijft een nare man.

ThSVisser59
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Inhoudelijk is het programma Veronica Offside magertjes van opzet. Te weinig voetbalnieuws en bijna of geen beelden. Teveel gesprekken over eigen meegemaakte activiteiten. Het vorige programma Veronica Inside was beter verzorgd , meer nieuws en inhoudelijk beter verzorgd. Het huidige programma kun je naast VTBL op de plank neerzetten......einde oefening.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen