Van Hanegem neemt het op voor Oranje-international: 'Opdonderstralen, jullie beslissen dat niet'

22 maart 2024, 17:19
Foto: © Imago

Willem van Hanegem neemt het op voor Georginio Wijnaldum, die het grote geld in Saudi-Arabië boven een terugkeer naar Feyenoord verkoos. Volgens de oud-international moet Wijnaldum zich niks aantrekken van de meningen van journalisten.

Wijnaldum had afgelopen zomer bij Feyenoord kunnen tekenen, maar speelt nu bij Al-Ettifaq. Deze week was de middenvelder open en gaf hij aan dat hij veel had moeten inleveren als hij in Rotterdam had willen voetballen. Van Hanegem laat in de AD Willem & Wessel Podcast weten dat de keuze van Wijnaldum zijn goed recht is. “Ik heb helemaal geen boodschap aan journalisten. Die willen alles bestuderen. Dit mag niet, dat mag niet… Dat willen zij uitmaken.”

Artikel gaat verder onder video

Van Hanegem had in zijn periode als voetballer feller gereageerd. “Als ik nu zou spelen, zou ik zeggen: 'Opdonderstralen, jullie beslissen niet’.” Hij trekt vervolgens de vergelijking met spelers als Robin van Persie en Dirk Kuijt, die wél inleverden om in Rotterdam terug te keren. “Als ze het aan die spelers toen hadden gevraagd, waren zij ook geld gaan ophalen.”

Wijnaldum staat vrijdag hoogstwaarschijnlijk in de basis tegen Schotland. De middenvelder, die in het verleden zo belangrijk was voor Oranje, krijgt weer de kans om aan Ronald Koeman te laten zien wat hij waard is. Of hij ook voor het Europees Kampioenschap in Duitsland bij de selectie zit, valt nog te bezien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ja, hij heeft gelijk als het gaat om zijn eigen beslissingen, dat weten we zelf ook. Maar het is gewoon zwaar hypocriet om andere de maat te nemen en zelf wel te doen en net te doen of je van niks weet. En beste Willem, hoewel ik het vaak met je eens ben, dat is waar het in dit geval om gaat.

Rudolf Pengel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Willen heeft helemaal gelijk want mensenrechten is een politiek ding en valt niet onder sport.Wie over mensenrechten wil praten moet bij de koning en de regering zijn.Waarom onderhoud hypocriet Nederland diplomatieke.betrekkingen.met.Saoudi Arabië, lekker niet voor de gezelligheid maar voor de handels contracten,poen!!!!

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Willem vind het dus oké dat voetballers hun zakken vullen in een land waar mensen worden opgehangen vanwege hun geaardheid dat zegt genoeg hoe Willem tegenover de LHBTQ gemeenschap staat. En mr. Wijnaldum die blaast hoog van de toren dat het afgelopen moet zijn met racisme. Weet die überhaupt wel wat dat woord inhoudt of is het alleen van toepassing op hem zelf wanneer hij dat ervaart. Hypocriete mensen zijn het vaak met elkaar eens zoals gewoonlijk.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hier zit Willem er echt naast

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook heel fijn dat hij precies weet wat Van Persie en Kuyt zouden hebben gedaan. Of Van Persie daar blij mee is waag ik te betwijfelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen