Ajax hoopt op unicum: eerste speler uit land van 124 miljoen inwoners

10 april 2024, 13:46
Foto: © Ajax TV

Marijn Beuker is blij met het samenwerkingsverband tussen Ajax en Gamba Osaka. Ruim een maand geleden sloegen de twee clubs de handen ineen voor een 'strategische samenwerking' voor drie jaar. Beuker hoopt dat het initiatief uiteindelijk leidt tot de eerste Japanse voetballer bij Ajax 1.

Ajax ziet de samenwerking als kans om het voetbalnetwerk te versterken en jonge talenten in het Japanse voetballandschap te identificeren. Voor Gamba Osaka is het met name interessant om toegang te krijgen tot de trainingsmethodologieën van Ajax voor het eigen jeugdontwikkelingsprogramma.

Artikel gaat verder onder video

“Zij zijn op zoek naar de geheimen van de Ajax-visie”, legt directeur voetbal Beuker uit in gesprek met Ajax TV. “Die zullen wij met hen delen. Wij hopen op hun beurt ons scoutingsnetwerk te vergroten en onze aantrekkingskracht richting Gamba Osaka. Hopelijk zien we ooit ook een Japanse speler bij ons in het eerste elftal.”

Nooit eerder speelde een Japanner voor Ajax. Opvallend voor een land met 125 miljoen inwoners, dat Eredivisie-spelers als Shinji Ono, Ryo Miaichi, Ayase Ueda, Keisuke Honda, Mike Havenaar, Maya Yoshida, Yukinari Sugawara, Koki Ogawa, Kodai Sano, Koki Saito en Shunsuke Mito voortbracht

Toch is Ajax ook in het Aziatische land beroemd. “De samenwerking zegt iets over de aantrekkingskracht die we hebben met betrekking tot het vinden van talent over de hele wereld. Japan is een heel interessante markt, op deze manier vestigen we ons daar meer en kunnen we op zoek gaan naar spelers die ons hier kunnen helpen”, aldus Beuker.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nietgefactcheckt
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Japan en Ajax passen toch totaal niet bij elkaar. Een land dat bekend staan om z'n nederigheid en geweldige manieren aan de ene kant en de misselijkmakende arrogantie van onze hoofdstedelingen aan de andere kant. Verbaasd me niks dat er nog nooit een Japanner bij Ajax speelde.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Koreaan dan maar ?

Oud keeper
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Vast geen fan van Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen