Cardiff City wil 120 miljoen euro aan schadevergoeding van Nantes zien na dodelijk ongeluk Sala

23 april 2024, 17:25   Bijgewerkt: 23 april 2024, 17:34
Foto: © Imago

Cardiff City wil graag 120 miljoen euro zien van Nantes als schadevergoeding voor de degradatie uit de Premier League in 2019. Volgens onderzoek van databureau Analytics FC was de degradatie uit de hoogste Engelse competitie deels te wijten aan de vliegtuigcrash waar Emiliano Sala om het leven kwam. De ploeg uit het zuiden van Wales wil nu graag geld zien, zo weet L'Équipe te melden.

In januari van 2019 steeg Sala in een vliegtuigje vanuit Nantes op om richting Cardiff te gaan, maar daar is de Argentijn nooit aangekomen. Sala en de piloot stortten neer bij de Kanaaleilanden. Later waren berichten op zijn telefoon te lezen naar zijn vrienden, waarin de voetballer vertelde dat hij bang was. Die noodkreet werd uiteindelijk zijn laatste teken van leven.

Artikel gaat verder onder video

De kans op lijfsbehoud voor Cardiff in de Premier League was 54,2 procent geweest, zo wees het rapport van het databureau uit. Het financiële verlies omdat de ploeg gedegradeerd is, en de daarbij opgelopen reputatieschade wordt door financieel expert Maurice Nussenbaum op 120 miljoen euro geschat. Niet alleen de Welshmen hebben een klacht ingediend, maar ook de Fransen willen graag geld zien.

De schadeclaim van Nantes is dan weer gebaseerd op morele schade, en daarom willen de groen-gelen ook geld zien. Cardiff wilde destijds graag onder de transfersom van zeventien miljoen euro uitkomen, omdat de Argentijn nooit in Wales is aangekomen. De saga rondom de overleden Sala blijft dus alsmaar doorgaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Interview na zege op Fortuna Sittard lijkt vertrek bij Feyenoord in te luiden

'Ik ben niet iemand die graag op de bank zit. Dat is het antwoord', zegt een speler van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit blijven zwarte bladzijden in het betaalde voetbal : speler overleden, wie krijgt de centen

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit zijn de normale bladzijden van het boek genaamd De Maatschappij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen