Ten Hag stapt op bij persconferentie na pijnlijke vraag: 'Daar ga ik geen antwoord op geven'

13 april 2024, 22:25
Foto: © BeanymanSports - YouTube

Erik ten Hag heeft zaterdag de persconferentie na afloop van de wedstrijd tussen Bournemouth en Manchester United voortijdig verlaten. De Nederlandse trainer gaf aan geen commentaar te willen geven op een vraag van het journaille.

Het United van Ten Hag mocht van geluk spreken dat het eerder op de dag een punt overhield aan het treffen in Bournemouth. Bij een 2-2 stand zette de VAR immers diep in blessuretijd van de tweede helft een streep door een strafschop voor de thuisploeg, tot woede van alles en iedereen die Bournemouth een warm hart toedraagt.

Artikel gaat verder onder video

Door de puntendeling vindt de ploeg van Ten Hag zichzelf met nog zes wedstrijden te spelen terug op de zevende plaats in de Premier League. Daarmee evenaart de club de laagste eindklassering ooit sinds de start van de Premier League in 1992, uit het seizoen 2013/14. In die jaargang, de eerste na het vertrek van Sir Alex Ferguson, verloor de club onder achtereenvolgens David Moyes en Ryan Giggs liefst twaalf competitiewedstrijden.

Op de huidige ranglijst voelt United de hete adem van de achtervolgers inmiddels in de nek. Nummer acht West Ham United, nota bene onder leiding van diezelfde Moyes, heeft uit evenveel wedstrijden nog maar twee punten minder dan de grootmacht uit Manchester. Chelsea, de nummer negen van de stand, heeft weliswaar zes punten minder, maar speelde ook twee wedstrijden minder dan United en staat dus in verliespunten op gelijke hoogte met de ploeg van Ten Hag.

"Erik, bestaat er een gevaar dat jullie achterhaald worden op de zevende plaats? Als jullie nog een plek dalen, dan zou dat de slechtste Premier League-eindklassering in de geschiedenis van United betekenen. Denk je dat jullie dat kunnen voorkomen?", wil een journalist zaterdagavond dan ook weten. Ten Hag staat daarop direct op: "Ik ga die vraag niet beantwoorden, dit is niet belangrijk", zegt de Nederlandse trainer, voordat hij uit beeld verdwijnt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Willem van Hanegem merkt in Nederland haast een volkswoede richting één topvoetballer

Van Hanegem: 'Nu hij het niet laat zien in Oranje, zijn we in dit land bijna boos op hem.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Danny86
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

eerlijk is eerlijk ik had verwacht dat hij het er beter zou doen maar hij heeft er een nog grotere zooi van gemaakt

Dropkick
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ik denk dat Ten Hag ook wel een beetje klaar is met dit team, wat een vertoning , Het leek wel of ze eieren aan het zoeken waren , en als ze er èèntje gevonden hadden , dan waren ze weer te laat, dan had iemand anders hem gepakt 🤪

Laurens1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hired to be fired ! End of story is nearby,gewogen en te licht bevonden👋👋👋👋

WAW Wilco
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Boyz 2 men :The end of the road.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Deze man mocht 1 miljard uitgeven aan spelers. En het is nog een zooitje. Misschien kan hij dat kunstje nog een keer doen. Bij ajax willen ze hem graag hebben heb ik begrepen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen