Willem van Hanegem merkt in Nederland haast een volkswoede richting één topvoetballer

31 maart 2024, 20:50   Bijgewerkt: 31 maart 2024, 20:59
Foto: © Imago

Willem van Hanegem steunt spelers die af en toe van zich afbijten richting de pers. Xavi Simons wil al een tijdje niet meer praten met de Nederlandse pers en zaterdag haalde NEC-doelman Jasper Cillessen zijn gram bij Milan van Dongen na een gestopte penalty.

“In Nederland hebben we vorig seizoen van Xavi Simons een soort wonderkind gemaakt”, zegt Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. “En nu hij het niet laat zien in Oranje, zijn we in dit land bijna boos op hem. Simons is een goede speler, dat ziet iedereen. Bij Leipzig is hij wekelijks goed, in Oranje moet hij dat stapje nog zetten. Maar dat gaat gebeuren.”

Artikel gaat verder onder video

Simons weigerde eerder deze maand een interview met RTL7 na een Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en RB Leipzig. Rondom de interlands van het Nederlands elftal hield Simons die boycot in stand. De aanvallende middenvelder zou zich onheus behandeld voelen door de Nederlandse pers.

“Dat hij nu niet met de Nederlandse pers wil praten, althans dat lees ik overal, kan ik ook nog wel begrijpen. Je moet het niet te groot maken, maar een keertje jouw tanden laten zien als speler is soms goed”, vindt Van Hanegem. “Zoals Jasper Cillessen toch best mag zeggen dat hij het gek vond dat hij werd uitgelachen bij een podcast, maar nu toch echt een penalty stopte en dat hij nu een keer hardop lacht? Dat vond ik prima.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pascal Kamperman: ‘Hij wil niet met de Nederlandse pers praten. Laat het eerst eens zien in Oranje…’

Pascal Kamperman vindt het misplaatst dat Xavi Simons rondom de interlands van het Nederlands elftal niet met de nationale media wil praten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Deze keer niet met wvh eens ,en ook niet met die ronnie flex . Deze jongens doen het voor een groot gedeelte zelf vind ik. Als je dan ziet hoe hij steeds reageert net als na psv zaterdag . Hoe deze heren op het veld reageren . Dan vragen ze erom

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Tuurlijk doet Cillessen het zelf. Als je publiekelijk voor lul gezet wordt in een uitzending van Voetbalpraat, dan moet je dat gewoon over je kant laten gaan als de presentator van dat programma je voor de camera haalt. Logisch.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je kan wat zeggen en dan klaar . Ga er bovenstaan als ex oranje doelman

Kobus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje vreemde vogel maar wel gewoon de beste keeper van Nederland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen