Evert ten Napel over interview met 'neukertje van de chef': 'Treurig en triest'

1 april 2024, 18:17
Foto: © Imago

Evert ten Napel heeft gereageerd op het interview dat Griselda Visser onlangs bij het Algemeen Dagblad deed. De oud-commentator herkent weinig van de cultuur die door Visser werd omschreven. Ten Napel vindt bovendien dat zijn oud-collega eerder aan de bel had moeten trekken.

Tijdens het radioprogramma De Perstribune begint Ten Napel zelf over de dame die de bijnaam 'neukertje van de chef' kreeg. "Een paar weken geleden las ik een interview met Griselda Visser. Een gewaardeerde collega. Dan denk ik: gut, moeten daar weer twee pagina’s in het Algemeen Dagblad aan gewijd worden? Iets wat vijftien jaar geleden is gebeurd. Dat vind ik dan treurig en triest."

Artikel gaat verder onder video

De onlangs 80 geworden Ten Napel werd gevraagd of hij de kritiek herkende die in het interview naar voren kwam. “De meeste dingen niet, nee. Maar dan moet ik heel eerlijk zeggen, wij commentatoren waren altijd op pad. We kwamen op maandag voor de redactievergadering en we dienden onze declaratie in, daarna gingen we naar trainingen of wedstrijden. Ik weet allemaal niet wat er daar (op kantoor, red.) gebeurt." De oud-commentator baalt wel van de situaties waarin vroegere collega's van hem terecht kwamen. "Ik word er ook een beetje verdrietig van wat er rondom mijn ‘clubje’ NOS Studio Sport is gebeurd. Vooral rondom de hoofdredactie en Tom Egbers, die zijn eigenlijk afgeserveerd."

De vader van journaliste Carrie ten Napel heeft ook nog een tip voor Visser of mensen in een vergelijkbare situatie. "Dan denk ik: jongens, kom op, had dat destijds direct aan de orde gesteld. Ik vind: als iemand vindt dat die onterecht behandeld wordt, dan moet je direct naar diegene gaan die daarvoor verantwoordelijk is, geef hem desnoods een klap voor zijn kop. Dan moet het over zijn. Als je na vijftien jaar nog steeds met verhalen komt, dan denk ik: kom op hé." Ten Napel voegt hieraan toe dat de tijdsgeest veranderd is, maar ook weer niet zo extreem als mensen willen doen geloven. "Ik denk dat je een heleboel dingen wel kunt zeggen. Maar je moet wel netjes en correct blijven. Tegenwoordig is het allemaal zo raar en beladen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hans Kraay junior vol wanhoop: 'Jongen, wáárom? Wat denk je wel niet? Kap hiermee!'

Hans Kraay junior begrijpt niets van een actie van Mark Flekken in de wedstrijd tussen Nederland en Schotland (4-0).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  39
  + 1
avatar

Wat een omschrijving overigens: "Het neukertje van de chef". Goor, voor een bedrijf van het niveau NPO/NOS. Wie zou binnen dat bedrijf deze opmerking als eerste gelanceerd hebben ? Is er een verschil met de bangalijsten qua belediging, ik denk het niet en de gasten die de bangalijsten hadden samengesteld worden nu daarvoor ter verantwoording geroepen ? Er zou wel veel gezegd mogen worden tegenwoordig, maar beschaafd en fatsoenlijk is het niet. Als het niet direct op jou of je omgeving slaat dan is het snel ver van je bed show.

Lionel59
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Ten Napel verwoordt het correct. Treed onmiddellijk op en geen 15 jaar na datum.

KROTJE
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Natuurlijk kan je gelijk hebben, maar 15 jaar geleden waren de machtsverhoudingen in vergelijking met het bewustzijn van nu anders. Ik vind alleen "het neukertje van de chef" wel erg onbeschoft en niet passen in een organisatie, privé is een ander geval, alhoewel......

Jay Fanta
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Als jij 15 jaar na dato interessant wilt doen roep je iets wat in veel gevallen nooit meer te bewijzen valt maar jij wel schade toebrengt aan bepaalde mensen het kan immers net zo goed een roddel zijn of een wraakactie.

Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Hé Evert hoe is het daar met u Paar jaar geleden zaten we gezellig in de bus Nou gr daar en hou vol

0laf
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Nou Henk, hier is het goed. Was jij dat met die valse bingo in de bus?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen