Kieft stoort zich: 'Hij schippert, Feyenoord is uiteindelijk tweede keus'

23 april 2024, 07:50

Wim Kieft heeft zich geërgerd aan de manier waarop Arne Slot zich na de gewonnen bekerfinale van zondag uitsprak over zijn toekomst. De succesvolle oefenmeester gaf op de persconferentie eerlijk aan dat hij, als er 'een mooie club' zou komen, mogelijk gaat vertrekken. "Maar anders blijf ik met alle liefde bij Feyenoord", voegde Slot daaraan toe. Kieft spreekt van 'schipperen', en zegt: "Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus."

Slot begon zijn betoog met het aanhalen van zijn assistent John de Wolf, die hem erop wees dat hij niet moet denken dat hij alle prijzen nu gewonnen heeft met Feyenoord: "Je mist de Johan Cruijff Schaal nog." Telegraaf-journalist Valentijn Driessen reageerde gevat: "Dus half augustus kun je weg...", waarop Slot even moest lachen. "Mocht er wel een club komen die ik wel interessant vind, dan ben ik geen uitzondering op elke andere werknemer in de voetballerij. Dan luister ik daarnaar. Als ik dat een hele mooie kans vind, dan schat ik ook maar zo in dat, op basis van wat ik bij Feyenoord gepresteerd heb, dat daar dan een akkoord zou komen. Maar dan moet die club zich wel melden, anders blijf ik met alle liefde bij Feyenoord", reageerde de trainer vervolgens serieus.

"Dit is nu het tweede jaar op rij dat hij het openhoudt. Je kan ook gewoon zeggen: 'Als er een mooie club komt, dan ga ik weg', nu schippert hij een beetje", meent Kieft maandagavond in Veronica Offside. "Hij spreekt zich niet uit van: 'Ik blijf honderd procent bij Feyenoord', dus Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus", vervolgt de voormalig spits. Overigens kan Kieft er wel alle begrip voor opbrengen als Slot komende zomer een fraaie stap gaat maken: "Ik vind het wel begrijpelijk als hij zou gaan. Nu heb je het wel laten zien en gedaan."

Clubwatcher Martijn Krabbendam (Voetbal International) weet zeker dat de 'mooie club' waar Slot het over heeft zich komende zomer gaat melden. "Die komen. Als de bookmakers je al naar voren hebben geschoven als dé topkandidaat bij Liverpool, dan kun je ervan uitgaan dat het wel serieuze vormen gaat aannemen. Die bookmakers zijn toch altijd wel goed op de hoogte van zaken, als die dat doen is het wel heel serieus."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Binnen Ajax wordt gewezen naar Feyenoord-trainer Arne Slot'

Achter de schermen bij Ajax valt de naam van Feyenoord-trainer Arne Slot nogal eens.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Wat moet ie dan zeggen ik blijf en op het laatste moment tekent hij ergens anders. Hou op hoor Slot is realistisch en welbespraakt .

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Dat juist een figuur als Kieft dat moet zeggen. Ze weten gewoon niet meer waar ze het over moeten hebben. "Overkill" ten top. Schaf dat geouwehoer gewoon af.

Dropkick
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ben ik helemaal mee eens.

Laurens1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Slot vertrekt aan het eind vaan het seizoen, heeft maximale eruit gehaald en begrijpt dat de prijzen van de afgelopen 2 jaar lastig te evenaren zijn!

Dropkick
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Die club is er al gekomen , LIVERPOOL.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als hij dan toch zou gaan. Dan het liefs liverpool

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen