Kijkers Vandaag Inside woest: Tim Hofman doet ‘trieste poging’ om programma te cancelen

10 april 2024, 20:43   Bijgewerkt: 10 april 2024, 20:50
Foto: © BOOS, Vandaag Inside

Journalist Tim Hofman heeft op bijzondere wijze gereageerd op de uitspraken die Johan Derksen dinsdagavond in Vandaag Inside deed over Kamerlid Habatmu de Hoop. De maker van onder meer het televisieprogramma BOOS van BNNVARA heeft op Instagram de gezichten achter de sponsoren van Vandaag Inside geopenbaard.

In de uitzending van Vandaag Inside van dinsdagavond sprak Derksen dinsdagavond zijn ongenoegen uit over het nieuws dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge een bedrag van achttien miljoen euro uittrekt voor het bevorderen van de Friese taal. De Hoop, Kamerlid van PvdA-GroenLinks, toonde zich in een interview met Merel Ek juist wel blij met het nieuws.

Artikel gaat verder onder video

“Hij staat toch uit z'n nek te lullen”, antwoordde Derksen na het zien van een interview met De Hoop. “Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?”

Na de uitspraken barstte er een storm van kritiek los gericht aan de analist en oud-voetballer. Hofman gaat echter een stapje verder: de journalist heeft op Instagram de gezichten achter de sponsoren van Vandaag Inside geopenbaard. “Gisteravond deed Johan Derksen in de uitzending van Vandaag Inside een racistische uitspraak over tweede kamerlid Habtamu de Hoop. Het is niet de eerste keer dat Derksen prime-time op nationale televisie de ruimte krijgt om zich racistisch, seksistisch en homofoob uit te laten. Dit zijn de sponsoren/bedrijven die dit mogelijk maken”, schrijft Hofman op Instagram.

Vervolgens openbaart Hofman de gezichten van Vic Walia (BetCity), Carl Nolet junior, Carl Nolet senior, Bob Nolet (Nolet Distillery), Martijn Verschoof (Blue Industry), Tijmen Venhorst en Steven Venhorst (McDaddy). Zij zijn allen als sponsor verbonden aan Vandaag Inside.

De actie van Hofman om de gezichten van de sponsoren te openbaren, wordt niet door iedereen op prijs gesteld. In de commentsectie regent het negatieve reacties. “De man die kleding verkoopt aan Wilfred verantwoordelijk houden voor Johan Derksen, hoe vind je zelf dat het gaat?”, schrijft iemand bijvoorbeeld. Voorgenoemde reactie werd op het moment van schrijven al 485 keer geliked. Andere reacties zijn: “Wat een trieste poging om cancel culture aan te wakkeren. Echt bizar dat de publieke omroep dit doet” (91 likes), “Wat waanzinnig laag weer van jullie” (384 likes) en “Snap niet dat we nu de sponsors van deze man moeten aanvallen” (531 likes).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alwéér een 'dramatische score' voor Wilfred Genee: 'Hij is zelfs ingehaald door...'

De kijkcijfers van voetbaltalkshow Veronica Offside zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Gelukkig hebben we nu pas met Tim Hofman te maken ,had Hofman in het nsb tijdperk geleefd dan had hij zeker voor de foute kant gekozen.

Jacob
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar
  1. Maak de discussie niet onmogelijk door naar de Tweede Wereldoorlog te verwijzen -> zeker zonder argumentatie altijd een zwaktebod
  2. Lees nog eens een geschiedenisboek:
  • wat collaboreerders zeker niet deden was hun mond open doen als ze het ergens niet mee eens waren
  • wat ze zeker niet deden was opkomen voor iemand anders Wel kenmerkend voor NSB'ers:
  • grote groepen mensen wegzetten
  • van mensen zeggen dat ze geen recht van spreken hebben (bijvoorbeeld omdat hun voorouders Eritreër zijn)
  • elke vorm van kritiek negeren. Hee, misschien is die vergelijking met groepen uit de WO-II toch passend... alleen heb je je in de naam vergist.
Dexi
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Discussie is onmogelijk maar ondertussen wel reageren met een belerende reactie. Ik moet de Tweede Wereldoorlog er niet bij betrekken maar meneer heeft wel over de voorouders van de iritreeërs. Zonder argumentatie? Hofman misbruikt deze racisme rel om VI te cancelen ,beste bekeken talkshow van NL met meer dan 1 miljoen kijkers .

Jacob
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

'Belerend' is geen negatief woord: je bent duidelijk niet op de hoogte en blijkbaar ook niet bereid wat te leren. Herkenbaar: NSB'ers hielden ook niet van wetenschap en onderwijs. Discussiëren wordt er wel moeilijk van: de voorouders van Habtamu de Hoop (de man die Derksen bekritiseerde) waren Eritreeërs. Wat ik bedoel is dat de discussie zich gaat richten over je voorbeeld uit de Tweede Wereldoorlog, in plaats van over de zaak zelf. Tim Hofman vindt het duidelijk een probleem dat er een miljoen mensen kijken naar mensen die ongefundeerde uitspraken doen en probeert de mensen die dat financieel mogelijk te maken daarop aan te spreken. Dat doet hij op de verkeerde manier, maar ik ga hem hier verdedigen omdat je hem vergelijkt met een NSB'er.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je roept met zekerheid tot twee keer toe dat zijn voorouders Iritreeërs waren, waar heb je die informatie vandaan? Niet ouders maar voorouders, je gooit nog een schepje er bovenop. Eritrea ( Iritreeërs) is toch gesplitst van Ethiopië ? Een apart land met Asmara als hoofdstad. De hoop werd te vondeling gelegd in Addis Abeba dat is de hoofdstad van Ethiopië dan ben je volgens mij een Ethiopiër. Is ook niet helemaal waar , hij is te vondeling gelegd waar hij werkelijk is geboren en wie zijn ouders zijn, weet de Hoop zelf ook niet laat staan zijn voorouders. Wat Hofman betreft, Ik zei het NSB tijdperk, er waren toen de tijd veel foute clubjes waar hij zich bij aan kon sluiten,zelf vind ik dat hij bij de Gestapo tot zijn recht was gekomen.

boyke
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wie is Tim Hofman om zo maar namen te noemen van sponsoren bij VI. Zo'n man van BOOS moet hard aangepakt worden wegens het overtreden van de AVG wet. Daarnaast deugt hij voor geen een cent xzelf en wie weet wat hij zelf allemaal heeft uitgevreten. Moet die grootbek die Nederland kapot heeft gemaakt zowat niet eens aangepakt worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen