Mark Rutte overweegt om opvallende reden niet meer naar Vandaag Inside te gaan

14 april 2024, 10:21
Foto: © Vandaag Inside

Demissionair premier Mark Rutte overweegt om niet meer naar Vandaag Inside te gaan. Dat heeft niet te maken met de rel rondom de uitspraken van Johan Derksen over Habtamu de Hoop, maar met de manier waarop het programma iedere avond wordt afgesloten.

Rutte sprak eerder deze week al zijn steun uit voor De Hoop en herhaalt in een interview met journalist Jaïr Ferwerda dat de uitspraken van Derksen ‘heel ongepast’ waren. “Hij is vanaf acht weken Fries, dus wat zitten we hier nou te eikelen?” Zou dat ook een reden zijn om niet meer aan te schuiven? “Dat weet ik niet. Je moet je niet vergissen, die talkshows Op1 en zo, daar kijkt niemand meer naar. Dus je moet ook wel.”

Artikel gaat verder onder video

“Naar Op1 kijken een paar honderdduizend mensen. Dus dat is voorbij. Dan denk ik - en dat is niet erg: die formule is uitgewerkt. Naar Vandaag Inside kijken dagelijks een miljoen mensen”, weet Rutte, die vorig jaar zowel voor als na de Tweede Kamerverkiezingen te gast was. Hij heeft ‘geen plannen’ om weer aan te schuiven.

“Ik vind het leuk om na afloop even na te praten, maar ze springen meteen de auto in. Ik vind het sympathiek als je allemaal gasten hebt, om na afloop even te blijven hangen. Maar ze springen meteen de auto in en zijn weg, dat vind ik niet sympathiek”, aldus de demissionair premier. “Dat is sowieso een reden voor mij om niet meer te gaan. Ik hoef niet op schoot getrokken te worden, maar even een sympathieke afsluiting mag wel.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  31
  + 1
avatar

Meneer rutte moet zich meer druk maken om die 18 mil ,dan om een opmerking van derksen . Het komt hem wel lekker uit dat de aandacht nu bij de actieve social media deugers gaat naar derksen . Verder moet hij is gaan nadenken waarom vi zoveel kijkers meer trekt dan op1. Waarom de regering is gevallen ,en waarom de pvv de verkiezingen heeft gewonnen. Komt het misschien omdat jij er een zooi van hebt gemaakt . Dat jij de mentalitei en maatschappij hebt veranderd in een deugmaatschappij .

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
  41
  + 1
avatar

Mooi gesproken

Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Denk eerder dat hij niet bij psychopaat en de ex vrouw slaande van der Gijp aan een tafel wil zitten

Elias Koster
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Hij heeft hier niets meer kapot te maken, en gaat verder in Europa, dat zal het wel wezen

johanj34
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Welke 18 miljoen zeikerd....?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Die gaan we echt niet missen bij VI, sterker nog, als men bij VI slim is krijgt deze nationale zak hooi een boycot voor het leven op de kwelbuis. Oprutte dus !

Swiebertje
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Rutte heeft gewoon gelijk dat de zogenaamde 'mannen' horken zijn. Derksen is een antisemiet en racist. Bovendien een held op de buis, maar een bange schijterd in het gewone leven.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Nogmaals...ik ben absoluut geen fan van Derksen maar ik vind het belachelijk dat hij voor antisemiet, homofoob, racist of voor vrouwenhater wordt uitgemaakt. Iedereen mag een mening hebben en deze vertellen...Derksen dus ook. Ik vraag me af waarom het een rel is als hij dat zegt over deze van de Hoop. Als Derksen hem geen rasechte Fries vind...nouja. Er wordt door vele met twee maten gemeten. Als met hoort dat bijvoorbeeld iemand van Turkse afkomt maar mét Nederlands paspoort iets verkeerds heeft gedaan, schreeuwen de meeste dat hij terug naar Turkije moet of de cel in moet op brood en water.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

makkelijk excuses, degene die voor dit soort onrust zorgt in Nederland !!! gaat niet meer naar vi , omdat ze meteen naar huis gaan? Wat een laffe lul is dat zeg !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen