Pierre van Hooijdonk en Jan Joost van Gangelen met stomheid geslagen tijdens uitzending ESPN

18 april 2024, 22:36   Bijgewerkt: 18 april 2024, 23:16
Foto: © ESPN

Veel voetballiefhebbers zijn sinds donderdagavond op de hoogte van een spelregelwijziging: gele kaarten die in de reguliere speeltijd of verlenging zijn gekregen, worden niet opgeteld bij een gele kaart die een speler tijdens een strafschoppenserie krijgt. Daardoor mocht Emiliano Martínez donderdagavond op het veld blijven staan na zijn tweede gele kaart bij Aston Villa – Lille OSC. Analist Pierre van Hooijdonk begrijpt er niets van.

ESPN lichtte na de wedstrijd toe dat spelregelcommissie IFAB met ingang van het seizoen 2021/22 een wijziging heeft doorgevoerd, die verklaart waarom Martínez bleef staan. Gele kaarten die tijdens de reguliere speeltijd of de verlenging worden toegekend, tellen niet meer in de penaltyserie. Martínez keerde de eerste strafschop van Lille, die werd genomen door Nabil Bentaleb, en ook de laatste penalty van Benjamin André.

Artikel gaat verder onder video

Van Hooijdonk spreekt bij ESPN van een ‘waanzinnige’ nieuwe regel. “Waarom? Waarom zou die tweede gele kaart niet bestraft mogen worden? Je hebt een gele kaart gehad in de wedstrijd, maar eigenlijk ga je spelers weer een vrijbrief geven, en met name keepers, om weer te klootviolen. Een heel goede regel...", zegt hij ironisch.

Ook presentator Jan Joost van Gangelen vindt de regel ‘dom’. “Ik kan me op geen enkele manier voorstellen dat dit in het voordeel zou zijn van een nemer. En in het algemeen wil je toch het voetbal bevorderen en niet het traineren en het klootviolen.”

“De nemers zijn niet degene die provocerend gedrag laten zien”, antwoordt Van Hooijdonk. “Tot een bepaalde hoogte is het een soort van spel. Maar het zijn altijd de keepers die met penaltyseries nog even de bal van de stip afhalen, als een idioot staan te springen in de goal of toch niet op de lijn staan, waardoor de scheidsrechter ze weer moet corrigeren. Ik snap er helemaal niets van. Het is een heel slechte wijziging.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Emiliano Martínez mag blijven staan na tweede gele kaart, wordt penaltyheld en provoceert publiek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Heerlijk figuur zo'n Emiliano Martinez, lekker tot aan de grens provoceren, ook nog een goede keeper zijn, qua prestatiecurve één van de beste in de wereld. Ik vind die Lunin van Madrid ook prima.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gangelen en van Hooijdonk moeten zich daar niet mee bemoeien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen