Regi Blinker ziet twee spelers die té goed zijn voor de Eredivisie: ‘Tegenstanders vallen gewoon om’

15 april 2024, 08:17
Foto: © Imago

PSV boekte zaterdag een afgetekende 6-0 overwinning op Vitesse en zette daarmee een volgende stap richting het eerste kampioenschap sinds 2018. Niet voor het eerst dit seizoen behoorden Sergiño Dest en Joey Veerman tot de smaakmakers in het elftal van trainer Peter Bosz. Voormalig profvoetballer Regi Blinker is van mening dat zowel Dest als Veerman te weinig uitdaging heeft in de Eredivisie.

Het is weliswaar nog geen vier jaar, maar het voelt alweer als een eeuwigheid geleden dat Dest de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dichttrok. Na slechts één en vanwege de uitbraak van het coronavirus niet eens een volledig seizoen, maakte de vleugelverdediger de overstap van Ajax naar FC Barcelona. Ronald Koeman haalde Dest naar Spanje en onder de Nederlandse oefenmeester kwam de dribbelaar nog wel aan zijn minuten, maar na het ontslag van de coach en de aanstelling van Xavi Hernández verdween hij langzaam maar zeker naar de achtergrond. Na een teleurstellend jaar bij AC Milan keerde Dest bij PSV terug op de Nederlandse velden.

Artikel gaat verder onder video

En die keuze heeft uitstekend uitgepakt. Dest is al vanaf het begin van het seizoen een van de absolute smaakmakers in de Eredivisie. PSV heeft een optie tot koop in het huurcontract bedongen en zou dat graag willen lichten, maar Dest liet zaterdag na afloop van het thuisduel met Vitesse nog in het midden wat hij van plan is. Blinker denkt dat de verdediger té goed is voor de Eredivisie. In het begin van dit seizoen dacht ik: dit gaat steeds maar net goed, met die kleine pasjes en dat getruc van hem. Maar hij doet het nu al een wedstrijdje of dertig en góéd ook, zeg, wordt Blinker geciteerd door De Telegraaf. Tegenstanders vallen gewoon om bij dat kappen en draaien. Het lijkt me ook vreselijk om tegen hem te spelen. De Eredivisie lijkt soms een speeltuin voor hem. Het oogt veel te makkelijk en hij heeft meer uitdaging nodig.

Dest kwam dit seizoen 37 keer in actie voor PSV, goed voor twee doelpunten en zeven assists. Een stuk meer assists verzorgde Veerman, die na 37 wedstrijden op zes doelpunten en vijftien assists staat. De middenvelder verzorgde er tegen Vitesse nog eentje. Veerman is, evenals Dest, door Blinker opgenomen in het Elftal van de Week. Hij zal bijna altijd in het elftal staan, maar hij is gewoon zo soeverein. Hij heeft zoveel rust, komt continu in de positie om aanspeelbaar te zijn en weet dan al waar hij die bal vooruit gaat passen. Voor hem geldt hetzelfde als voor Dest: het lijkt of hier nog heel weinig uitdaging voor hem is, aldus de oud-speler van onder meer Feyenoord, Celtic en Sparta Rotterdam.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kraay wijst PSV'er Dest op veelzeggende verspreking: 'Wacht even...'

PSV-verdediger Sergiño Dest maakte een veelzeggende verspreking voor de camera's van ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Van Blinker in actieve dienst bij Feyenoord had ik ook veel genoten. Regi heeft gelijk, nu geniet ik van Dest (al eerder bij Ajax) en Veerman is wel beperkt, maar hij heeft een vloeiende pass diep of kort, goede vrije trap en goede hoekschop, Joey is uitstekend voor elke ploeg bij een aanvallende opbouw, bij Heerenveen al met die andere Veerman.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is nu al vergeten hoe slecht Dest was in de Champions League wedstrijden dit seizoen. In de eredivisie kan hij goed mee, maar dat is internationaal geen maatstaf, helaas. En goed spelen tegen Vitesse, tja…

Zadkine
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misschien lijkt het op het veld zo, maar de statistieken wijzen toch echt wel anders uit.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ok, die heb ik niet bekeken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen