Schokkend verhaal: zwangere vrouw maakt nachtmerrie door en ontwijkt ternauwernood fysieke aanval in De Kuip

10 april 2024, 19:48   Bijgewerkt: 10 april 2024, 20:19
Foto: © Imago

Journaliste Tara Lewis is zondagmiddag bijna fysiek aangevallen tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in De Kuip. Lewis, zeven maanden zwanger, schrijft in een opiniestuk voor BNNVARA dat haar vader gedurende de wedstrijd op nare wijze getreiterd werd, wat uiteindelijk uitliep tot scheldpartijen. Lewis werd bijna fysiek aangevallen, maar dat werd ternauwernood voorkomen: "Ik zal deze middag herinneren om een van de treurigste momenten die ik ooit in de Kuip heb meegemaakt."

In een opiniestuk voor BNNVARA blikt Lewis terug op De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Voor veel van haar supporters werd het een dag om nooit te vergeten. Voor haarzelf ook, maar dan in negatieve zin. Ze merkte het direct aan het begin van de wedstrijd, zo schrijft ze daags na De Klassieker: "En toen vandaag. Soms, zeker met snuivers, zie je het aan mensen meteen als ze op ramkoers zijn. Vanaf de aftrap schreeuwde de buurman verschillende variaties van ‘kankerneuzen’ naar het veld. Hij probeerde mijn met zijn gezondheid kwakkelende vader uit zijn stoel te sleuren omdat hij nog niet uitbundig genoeg gejuicht had", schrijft Lewis, die aangeeft dat dit de gehele wedstrijd bleef doorgaan: "Zelfs de harde kern in het vak voor ons namen notie van zijn geblèr en grapten gebarend dat ie misschien te veel had gesnoven."

Artikel gaat verder onder video

De situatie loopt uit de hand
Lewis was het na tachtig minuten spelen zat: "Ze bleven opstaan en ons vak uitschelden en toen mijn vader vroeg of ze wilden gaan zitten, gingen ze recht voor hem staan. Ik stond op, zei dat ze moesten gaan zitten en toen dit niet gebeurde, duwde ik de grootste richting zijn stoel", schrijft de journaliste. Ze denkt dat dit, het op fysieke wijze reageren van Lewis zelf op de Feyenoord-supporter, het moment was waar de Feyenoord-supporter gedurende de gehele Klassieker op heeft gewacht: "Hij vloog als door een wesp gestoken op me af, probeerde uit te halen, maar werd meteen door vijf man tegengehouden."

Supporters van Feyenoord maakten de ziedende Feyenoord-supporter duidelijk dat Lewis zwanger was, waarmee een fysieke aanval werd voorkomen. In haar opiniestuk voor BNNVARA schrijft Lewis dat er uiteindelijk een beveiliger aan te pas moet komen om de situatie onder de controle te krijgen. Het treiteren bleef echter doorgaan: "De rest van de wedstrijd siste hij ‘kankerneuzen’ onze kant op."

Lewis benadrukt in haar opiniestuk dat dit incident niet op zichzelf staat, maar dat ze weet dat meerdere mensen door agressie op de tribunes niet meer naar een voetbalstadion willen gaan. De journaliste pleit ervoor dat de goedwillende mensen van zich laten horen: "Er zijn veel redenen om van Feyenoord te houden, maar ik ben de aanhoudende agressiviteit zo ongelofelijk zat. Er was één idioot die een aansteker gooide en daarom kijken we nu al een jaar lang tegen netten aan. Het is verdorie tijd dat de zwijgende meerderheid van zich laat horen", besluit ze.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Supporters van FC Volendam komen met walgelijke spreekkoren richting Feyenoord

Supporters van FC Volendam kwamen tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord met kwalijke spreekkoren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Er was 1 idioot die een aansteker gooide.. Die netten waren zonder aansteker ook wel gekomen. Beetje makkelijk om de schuld aan 1 iemand te geven terwijl in alle stadions van alles op t veld gegooid word/werd. Het schijnt dat Klaassen nog steeds aan het uithuilen is bij mama op schoot.

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het is een vaag verhaal ,waar fc update mee wil scoren hier. Waar zat ze byv Bij veel clubs gebeuren er dingen op de tribunes daar is feyenoord niet alleen in .

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Je moet daar ook niet komen als neuzen. Tolereren wij niet.

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Afgezien dat randdebielen er echt zijn. Onderscheid Lewis zich ook niet helemaal.. " Ik stond op, zei dat ze moesten gaan zitten en toen dit niet gebeurde, duwde ik de grootste richting zijn stoel". Dit is dus als eerste fysiek aggresief gaan worden?

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Precies ze begon zelf

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Er zijn voldoende vakken waar het een stuk rustiger aan toe gaat. Het rauwe randje van feyenoord hoort er wel een beetje bij, en als je naast dat soort gasten geen voetbal wil kijken, moet je op een andere tribune gaan zitten.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het was voor heel Rotterdam Feijenoord en het legioen een mooie dag alles verliep prima geen gekke incidenten en dit dom zeikwijf moet met iets negatiefs komen

Molenwheer FC
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Altijd op Jodenjacht he, zijn daar altijd helemaal gestoord als Ajax een keer langskomt. Zelfs bij een overweldigende overwinning zijn ze nog knettergek. Je zit daar in het uitvak doorgaans veiliger dan tussen die gekkies.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Er waren geen ongeregeldheden in en buiten het stadion, dus waar heb je t over ? Omdat deze journalist even aandacht wil ? Hoe vaak zijn er wel geen woordenwisselingen in het verkeer of buiten op straat. Lekker makkelijk weer hè.

avos60
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Is er nu niemand die zich afvraagt waarom een 7 maanden zwangere vrouw met haar zieke vader op een neutrale tribune gaat zitten tegen 020. We weten toch al sinds de jaren 80 dat er geen neutrale tribunes zijn in De Kuip. En zeker niet tegen 020 en daarmee praat ik het gedrag van een aantal supporters echt niet goed want het is niet nodig. Maar ik hoor haar ook niet melden dat ze blij was dat een 5-tal supporters ingreep en de persoon bij haar weg hielden omdat ze zwanger was.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En met alle respect er zijn heel veel Feyenoorders die leven voor hun club en niet aan kaarten konden komen.. omdat er nu veel sensatie zoekers even willen kijken in de Kuip hoe het er aan toe gaat.. Blijf lekker thuis

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het is ook niet slim om tegen de echte extremen in te gaan, zeker in zo'n wedstrijd. Verder laat dit zien dat er altijd rotte appels bij zitten, bij elke club, maar gelukkig ook veel goede supporters. Hulde aan de supporters die opstonden voor haar. Verder weet ik alleen niet wat het nut is van deze post.

evanzet
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik kijk hier dus helemaal niet van op want dit was 20/30 jaar geleden schering en inslag in de kuip. Als je goed kijkt is dit nl. het niveau van het Feijenoord publiek.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Aan de reacties te zien zit die 6-0 nog steeds te diep hoor hey zeker waren sommige hier bij dat groepje die de bus opwachten en riepen : SCHAAM JE KAPOT!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hahahahaha zeg eerlijk stond je ook bij die rotonde of niet?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen