Van der Gijp clasht met bargast Vandaag Inside: 'Was lekker thuisgebleven, op de bank liggen'

12 april 2024, 22:54
Foto: © Talpa

René van der Gijp begrijpt niet waarom bargast Merel Ek vrijdagavond opnieuw aanschuift in Vandaag Inside. De politiek verslaggever van SBS was maandag ook te gast in de uitzending waarin Johan Derksen zijn veelbesproken uitspraak over Kamerlid Habtamu de Hoop deed, en geeft vier dagen later aan dat ze er de hele week last van heeft gehad dat ze daar niet direct op reageerde.

Aan het begin van de vrijdaguitzending krijgt tafelgast Hélène Hendriks de vraag hoe zij de afgelopen week heeft ervaren. "Jeetje, dat vragen jullie aan iedere gast die hier komt zitten", begint de presentatrice. "Ik vond het een groot verbaal ongeluk en laat ik het zo zeggen: als het mij was overkomen dat ik onbedoeld een uitspraak heb gedaan die racistisch is, dan had ik ruimhartig mijn excuses aangeboden. Maar een ander doet het anders."

Artikel gaat verder onder video

Presentator Wilfred Genee verlegt de aandacht daarop naar Ek, die in zijn woorden 'een beetje op haar stoel zit te wippen'. "Ik was erbij natuurlijk, ik voel me wel kut", reageert een zichtbaar aangedane Ek daarop. "In tegenstelling tot jullie zat ik die avond wél met een knoop in mijn maag in de auto, dat ik dacht: oef, dit was niet ok. Ik had in moeten grijpen, ik had er on the spot wat van moeten zeggen. Dat heb ik niet gedaan, terwijl ik normaal gesproken niet echt schroom om Johan tegen te spreken. Dus daar baalde ik heel erg van, de hele week sowieso."

Daarop wordt Ek onderbroken door Van der Gijp: "Ben je er de hele week al kapot van? Jezus meid, dat je nog gekomen bent vanavond. Was lekker thuis gebleven, op de bank liggen", zegt de oud-voetballer ongelovig. Ek zegt dat dat niet kon: "Ik heb gewoon gewerkt", waarop Van der Gijp een niet overtuigd klinkend "Oh ja" laat horen.

"Iedereen raadt mij vaderlijk aan om sorry te zeggen, nou, laat ik je uit de droom helpen", reageert Derksen vervolgens zelf. "Ik heb het niet racistisch bedoeld, dus ik kan geen sorry zeggen en ik verdom het ook." Ek is het daar niet mee eens en komt met een vergelijking: "Als jij op mijn teen gaat staan, dan zeg jij dus geen sorry", waarop Derksen reageert: "Jawel... dat wel. Maar iedereen probeert me nu een racistische opmerking aan te smeren. En dat mag hoor, want als mensen dat racistisch vinden, dan moeten ze dat gewoon zeggen. En helaas zijn er heel veel in Nederland die dat vinden. Maar: ik heb het niet zo bedoeld, dus ik kan er ook geen excuses voor maken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp keert zich tegen twee vaste gasten Vandaag Inside: 'Ik ben allergisch voor ze'

René van der Gijp stoort zich aan twee gasten die regelmatig te zien zijn bij Vandaag Inside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Snip
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Laat die van der Gijp eens lekker op de bank gaan liggen thuis. Ik heb al maanden geen zinnig woord gehoord van deze wijsneus . Alleen over ranzige onderwerpen zit hij voor aan.

Jan Jacobs
Link gekopieerd!
  26
  + 1
avatar

Johan Derks en van der Gijp moeten van de TV af. Het zijn kwallen vooral van der Gijp met z'n hysterische lach en Derks die alles beter weet en kan. Gewoon oppleuren!

MAXB
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Zeik programma

MAXB
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Zeik programma

FCJel
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

FCupdate is zich weer aan het uitleven met uitlok artikelen en nep reacties, in de hoop op kliks en comments. Kunnen jullie het weer over voetbal laten gaan hier aub?

MAXB
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Tv programma van tv halen zo snel mogelijk

FC1993
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

FCUpdate, kap met deze kansloze, niet-voetbal gerelateerde berichtgevingen of verander je bedrijfsnaam in NLBoulevard of iets in die trant...

Klantenservice
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Wat vinden alle medewerkers van FCupdate er eigenlijk van? Misschien moeten jullie het aan elke medewerker vragen, en daar dan ook per medewerker een artikel over schrijven.

Goku
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Iemand toevallig de aflevering ook gezien? Was weer een fantastische aflevering. Hoop dat ze nog lang blijven

Lies Van Der Veen
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Laat van der gijp lekker thuis blijven Akelige kerel Sam en marijnissen vaker komen. Die zeggen nog iets goeds

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Sam ,Marijnissen,Merel, en heel veel mensen zijn hypocriet . Ik durf te wedden dat zij en heel veel mensen ,in eerste instantie hetzelfde dachten als derksen . Het ging om die 18 mil die de regering weggeeft . Niet voor armoede,of belangerijke zaken op te lossen . Nee voor een taal. Dan komt de hoop in beeld als fries,alles te verdedigen . Als mensen heel eerlijk zijn is de 1e reactie dat hij geen fries is geen racisme ,dat denken veel mensen dan. Derksen die zegt gewoon wat 99% denkt . Maar goed waar hebben we het over . Het is echt lange tenen en zoeken werk . Een bepaalde groep wil derksen gewoon weg hebben cancelen . Daar heb ik sowieso een hekel aan .

gtsb
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

V d gijp heeft gewoon gelijk . Merel is gewoon een woke typetje . Oh wat erg allemaal ,heb er van wakker gelegen . Wat een overdreven bullshit . Je mag er van vinden wat je wil . Dat zegt derksen zelf ook . Maar om hier jezelf zo om druk te maken kom op zeg . Verder ben ik dit soort gedrag wel een beetje beu. We kunnen niks meer hebben en zeggen . Ben ook van mening dat heel veel mensen denken wat ik denk ,maar niks zeggen om geen gezeik te krijgen . En dat deze deugnietjes helemaal niet zo'n grote groep is . Alleen wel veel actiever op social media en op sites . Ik denk ook dat fc update als het zo doorgaat een heleboel mensen gaat verliezen aan sites die wel over voetbal gaan

Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ach gut psychopaat van der Gijp is in flinke paniek en slaat de hele week al meer onzin uit dan dat hij normaal al doet, werken zijn pilletjes niet meer ? Vraag me af wie nog bij deze gasten aan de tafel of bar wil zitten. Want meneertje heeft over iedereen een opmerking of een mening, terwijl hijzelf geen ruk voorstelt

FCJel
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Het gaat je allemaal wel aan het hart he, wat er in dit programmaatje gebeurt.

gtsb
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Dat noet alleen fc jel. Hij begrijpt de hele opzet van zo'n programma niet . Die kijkt het liefst programma's waar iedereen wijs doet en deugen . Maar nooit een mening hebben of iets gezegd wordt . V d gijp en derksen zitten daar omdat mensen hun mening willen horen . Beukemap is teleurgesteld dat dat bij hem niet zo is denk ik

Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Ach gut, proberen om zieltjes te winnen, maar wie steunt er nu een persoon die het goed praat dat een zwangere vrouw in de kuip aangevallen is en ook van de Gijp die zelf zijn eerste vrouw sloeg ? Dat kunnen alleen maar hele zielige personen zijn

Tjon,I
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Het feit dat Johan weigert sorry te zeggen, puur uit goed fatsoen ,is het glashelder bewijs dat hij wel een racist is !!! Wat is er mis met gewoon te zeggen: mensen ik heb het niet zo bedoeld maar als sommigen gekwetst zijn: sorry .Zijn hardnekkige weigering, toont zijn ware discriminatoire ongenuanceerde aard , die weigert diegenen die racisme verwerpelijk vinden tegemoet te komen.Een duidelijk bewijs van zijn ware karakter en motieven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen