‘Farioli arriveert in Nederland, spoedig aankondiging verwacht’

23 mei 2024, 11:57
Foto: © Imago

Francesco Farioli is donderdagochtend gearriveerd in Nederland, weet Tim van Duijn van Voetbal International. Woensdagmiddag zouden Ajax en OGC Nice al een mondeling akkoord hebben bereikt over de overgang van de trainer. In Amsterdam aangekomen is de verwachting dat een officiële aankondiging niet lang meer kan duren.

Woensdagmiddag kwam naar buiten dat Ajax en Nice tot een akkoord zijn gekomen over de transfer van Farioli. De Amsterdammers zouden een bedrag van 1,25 miljoen euro voor hem betalen. De Italiaan landde vervolgens nog geen 24 uur later in Nederland om de overgang af te ronden.

Artikel gaat verder onder video

Farioli zal zijn assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanches Mateos meenemen naar de Johan Cruijff ArenA. Ook Dave Vos zal onderdeel uitmaken van de technische staf van de Italiaan. Als de club en trainer de laatste plooien hebben gladgestreken, tekent de oefenmeester een contract tot 2027 in Amsterdam.

Met de Italiaan in Nederland, zal een officiële aankondiging niet lang meer op zich laten wachten. De verwachting is dat Ajax de komst van Farioli op donderdag nog wereldkundig zal maken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Eerst Farioli zien aankomen en zijn handtekening zien zetten en dan als hij coach van Ajax wordt/is kunnen wij pas later weten of het een geslaagd huwelijk is. Op papier zijn de analyses goed. Hopelijk neemt hij ook zijn favoriete spelers mee. Met Farioli alleen schiet Ajax nog niet (veel) op, er moet ook een gerenoveerd spelersgroepje op het veld staan. Toch wel daadkracht van die Kroes en Beuker, als dit aan de oude meuk van die bestuurders van Ajax werd overgelaten dan is er pas eind augustus een nieuwe coach aangesteld en wie dan ?

Storm
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Prima nieuws voor Ajax. En voordat mensen weer beginnen te janken, Farioli wordt niet "als een held" of "de verlosser" binnengehaald, maar men heeft goede hoop en licht vertrouwen dat deze man iets goeds voor de club Ajax kan gaan betekenen. Bovendien brengt het binnenhalen van een nieuwe trainer weer wat meer rust in de tent en kan Ajax verder gaan werken aan wederopbouw. We gaan spannende tijden tegemoet, met straks hopelijk een beter functionerend Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Goede reactie, vooral de nadruk op de woorden "held" en "verlosser". De ervaring heeft geleerd dat in andere zaken over Ajax deze woorden als excuus- tegenargument door Ajaxonvriendelijke lieden in discussies, tegen Ajaxsupporters werden misbruikt als zouden zij door die Ajaxsupporters zijn geuit, terwijl het niet zo was.

Storm
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Juist.

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ook ik ben in eerste instantie goed uit bed gekomen. Het zal denkelijk wel een sterke verbetering worden. Nu als eerste rust in de tent !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Eindelijk hebben ze Farioli binnen bij ajax Kan die bouwen aan een nieuwe elftal

zwartekat
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Welkom bij AFC Ajax , succes met het opruimen en bouwen aan een normaal elftal

Klantenservice
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Hopelijk brengt deze stap weer wat rust binnen de club. Wel fijn dat dit in iedergeval geregeld is voor de transferzomer (zodra de handtekening is gezet). Ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen