Jack van Gelder reageert live op de radio op uitspraken van Johan Derksen

16 juni 2024, 08:28

Jack van Gelder heeft zaterdag live op de radio gereageerd op de uitspraken van Johan Derksen, waarin het optreden van eerstgenoemde in Wij Houden van Oranje hard werd aangepakt. De journalist weerspreekt echter de lezing dat Derksen 'een beetje nerveus' van hem wordt en wil zich nadrukkelijk niet negatief uitlaten over zijn collega.

Van Gelder was de afgelopen weken dagelijks te zien in De Oranjezomer en schoof vorige week ook aan in Wij Houden van Oranje, het uitzwaaiprogramma dat Hélène Hendriks op SBS presenteerde. Daar werd de ervaren journalist in aanwezigheid van de voltallige selectie van het Nederlands elftal zowaar emotioneel toen hij zijn vertrouwen in de spelersgroep uitsprak, tot ergernis van veel kijkers die zich op X uitspraken over het moment.

Derksen is sinds afgelopen vrijdag weer dagelijks op tv met zijn vaste kompanen Wilfred Genee en René van der Gijp, waarmee hij Vandaag Inside Oranje maakt. Direct in de eerste aflevering sprak De Snor zich ondubbelzinnig uit over het opmerkelijke fragment van een week eerder: "Ik vind het wel heel stuitend dat Jack van Gelder mij zes weken na zit te doen en dan gaat zitten grienen. Verschrikkelijk. Dan zegt hij eerst dat hij op de PVV heeft gestemd en dan gaat ‘ie zitten janken", sprak het orakel uit Grolloo.

Radio 538 belt Van Gelder zaterdag op om het EK door te spreken, waarna ook de uitspraken van Derksen ter sprake komen. De suggestie dat Derksen 'een beetje nerveus' wordt van Van Gelder wordt door laatstgenoemde verworpen: "Nee, helemaal niet. En ik heb ook helemaal niet op zijn stoeltje gezeten, we hebben gewoon een hartstikke goed programma gemaakt." De Oranjezomer en VI Oranje verschillen onderling, maar scoren en scoorden allebei prima kijkcijfers. "Ik zou ook niet weten wat ik voor negatiefs zou moeten zeggen over hun programma", aldus Van Gelder.

Bekijk hieronder het hele gesprek met Van Gelder op Radio 538. Vanaf minuut 4.40 komt de vergelijking met Derksen aan bod.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder wijst naar tafelgast Oranjezomer: 'De grootste azijnzeiker van Nederland'

Jack van Gelder noemt een andere tafelgast van De Oranjezomer 'de grootste azijnzeiker van Nederland'.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Zet die 2 bejaarden bij Omroep Max van 2 tot 3 uur 's nachts of zo. Hebben ze een podium en blijft er voldoende ruimte voor mensen die wel in deze eeuw leven.

FranklinEder
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

Nee natuurlijk zal de Gelder nooit Derksen afvallen of VI want dan is ie voor altijd het bokkie bij VI. Dus wijs genoeg zal de Gelder het hierbij laten want de ballen heeft ie toch niet om dat wel te doen.

gtsb
Link gekopieerd!
  41
  + 1
avatar

Verder klopt het niet wat jack zegt . Het zijn geen 2 verschillende programma's. Het format is precies hetzelfde alleen andere poppetjes . Met idd jack in de derksenrol/plek Met ook voor 95% dezelfde gasten als bij vi

CG
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Het blijft allemaal poppenkast !!!

Ajeto!
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Nee, dat is weer een item van Ongehoord Nederland. Zoek maar op YouTube 'Poppenkast'

Lb
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Jack vd Gelder is nog nooit eerlijk geweest zo kwal van een vent zo nagemaakt begrijp ook hendriks niet laat hem thuis kan je je ook niet storen aan hem

Bopper
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Wat een laffe nsb-er is die Jack van Gelder zeg! Als hij nou echt Derksen wil naspelen, en dat wil hij overduidelijk, sla dan terug en hak op Derksen in. Maar dat durft hij natuurlijk niet, want hij is veel te bang dat hij er dan uit ligt. Zulke nepfiguren op tv kunnen we missen als kiespijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen