Francesco Farioli reageert voor het eerst op overgang naar Ajax: 'Er is een hoop werk te doen'

23 mei 2024, 19:29
Foto: © Imago

Francesco Farioli is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, zo hebben de Amsterdammers donderdagavond bekendgemaakt op de officiële clubkanalen. De Italiaan komt over van OGC Nice en is content met de overstap naar de Johan Cruijff ArenA, zo laat hij weten in een eerste reactie.

“Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten. We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken”, is de eerste reactie van de pas 35-jarige oefenmeester.

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort”, gaat hij verder.

Ook algemeen directeur Alex Kroes is blij met de komst van de opvolger van John van ’t Schip. “Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden. Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen. Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past”, zegt hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Kijk gelijk er boven op zitten top

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Die is weg met de kerst. En met een flinke afkoopsom.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Angstzweet.........wensdenken........

Storm
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Krotje je vergeet dommigheid en haat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Storm, vooral zwak begaafd zijn die Rudolf en King Jacoba ook. Geldt niet voor de hele grote schare goedbedoelende supporters van die club uit R'dam-Zuid, die ook echt van hun club genieten, maar Rudolf en King Jacoba zijn beroepsetters.

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vergeet gtsb niet. Het orakel van FCUpdate. Hahahaa!

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

“Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort”" Klinkt als mooi muziek in de oren en is ambitieus, hopelijk gaat het ook gebeuren. Hij en zijn staf alleen kunnen het niet helemaal waar maken natuurlijk, zeker niet zonder een gerenoveerde en verbeterde spelersgroep die zijn ideeën moeten uitvoeren.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een hééééél hoop werk ??? Maar dat wisten we toch allang vooraf al. " Dat klinkt logisch " zou Cruijff gezegd hebben !!!

TDjack60
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Geef deze trainer de tijd en laten we wel wezen het kan nooit slechter gaan als afgelopen seizoen en ik denk alleen dat Ajax geen 3-4-3 gaat spelen maar het ouderwetse systeem met een echte laatste man en een voorstopper en twee back of een laatste man en een blok van 3 en vier middenvelders en twee zwervende spitsen dus 4-4-2 en ook daar kan je zeker mee winnen maar alles draait om de laatste 4 acher in want ze moeten ook kunnen opbouwen en niet alleen verdedigen en maar 2 spitsen morten dus snelle spitsen zijn en bal gast kunnen houden en wachten op de aansluiting maar geef die trainer de tijd ik hield van het 1-3-3-3 concept met 1 laatste man die ook zijn backs ondersteunt en leiding geeft aan zijn backs en voorstopper en toch met 3 spitsen durven spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen