Kogel door de kerk: Francesco Farioli is de nieuwe trainer van Ajax

23 mei 2024, 19:20
Foto: © Imago

Francesco Farioli wordt de nieuwe coach van Ajax. Het hing al langer in de lucht, maar donderdagavond zijn de geruchten dan ook bevestigd: de Italiaan maakt de overstap van Nice naar Amsterdam, zo bevestigt Ajax op de officiële kanalen.

Er is de afgelopen weken veel geschreven over Farioli, waarbij bijvoorbeeld zijn leeftijd vaak onderwerp van gesprek was. De 35-jarige komt als coach eigenlijk nog maar net kijken. Drie geleden begon hij bij zijn eerste baan als hoofdtrainer, bij het Turkse Karagümrûk. Ruim een halfjaar later maakte hij de binnenlandse overstap naar Alanyaspor, waarna OGC Nice afgelopen zomer de transfer wel aandurfde.

Artikel gaat verder onder video

Met de Franse ploeg boekte hij zichtbaar progressie: na een negende plek in 2022/2023 eindige Nice dit seizoen op de vijfde stek. Vooral de defensieve zekerheid, iets wat Ajax de laatste twaalf maanden zo vaak miste, viel op in Frankrijk. Met 29 tegendoelpunten in 34 wedstrijden hadden Farioli en Nice de beste defensie van de Ligue 1, al moet gezegd worden dat de Zuid-Franse club verdedigend ook in de seizoenen ervoor al sterk was.

Met Farioli heeft Ajax de opvolger van John van ’t Schip binnen. Woensdag werd er al een mondeling akkoord bereikt tussen de Italiaan en de club, donderdag werd Farioli in Amsterdam gesignaleerd. Farioli tekent tot 2027 en neemt assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanches Mateos mee naar de Johan Cruijff ArenA. Ook Dave Vos maakt de overstap van Jong Ajax naar de hoofdmacht. Eerder werd ook al bekend dat Jelle ten Rouwelaar de keeperstrainer wordt van Ajax 1. Ajax betaalt naar verluidt een bedrag van 1,25 miljoen voor de trainer.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ik heb een goed gevoel hier over hij wil er gelijk boven op zitten werk aan de winkel en bouwen aan een nieuwe elftal

Dropkick
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Willen ze allemaal

KROTJE
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ik ben verheugd dat door Ajax een Latijnse coach is aangesteld. Uiteraard is de ene Latijnse coach niet dezelfde als de andere. Wij zullen het zien wat Farioli voor Ajax gaat betekenen. Ik heb geen vertrouwen in het Nederlandse trainersgilde m.u.v. Bosz op dit moment dan. De Nederlandse coaches zijn te soft, zijn internationaal onervaren en blijven maar nog steeds het conservatieve ouderwetse Nederlandse voetbal uitdragen en propageren, zij lopen ook achter in de internationale voetbalontwikkelingen. Het voetbal is internationaal anders en moderner geworden: snel, veel kracht, inzet, harder, doelgericht, mooie combinaties met veel diepte, veel spanning.

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Rudolf vraag hulp voor je Ajax-PTSS die wordt erger en erger, jij wordt nu vaker daarvoor er aan herinnerd worden.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Deze man gaat Catenaccio spelen. Hij gooit de grendel op de deur. Weinig mooi voetbal met slechte combinaties. De enige diepte die er zal zijn is als ze de bal naar voren trappen. Spanning zal er wel zijn om zoveel mogelijk tegen doelpunten te voorkomen. Aanvallen ho maar. Ik geniet er nu al van. Het angstzweet druipt er vanaf. Maar het is zo december en dan komt er weer een nieuwe verlosser.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Rudolfje, Alle uitvindingen uit Amsterdam worden op een goedkope manier door je club uit R'dam-Zuid geïmiteerd, het ligt er dik bovenop, alleen zij komen in R'dam-Zuid niet ver mee, hun "verlosser" is zich nu rijk aan zijn aldaar op Anfield Road en lacht zich een kriek. Als opvolger krijgen ze een nieuwe "verlosser" althans dat denken ze, maar hij wordt een "verliezer".

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Jaloers, afgunst, bang dat Amsterdam sterker wordt, met zweetdruppels tussen de billen naar de Arena, naar Alkmaar, naar Eindhoven, naar Enschede, naar Spangen. Veel spelers -willen !!!- weg op zoek naar echte topclubs voor hun status en meer geld, Slotje en staf weg, Te Kloese ruikt het grote geld en het mooie weer van Acapulco en is ook snel weg. En wie blijft huillie huillie in R'dam-Zuid achter ? Precies King Jacoba. Welterusten King.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Rudolfje, " Er is een Italiaan van 35 aangesteld." Er staat notabene een Sahin van 35 jaar op jullie shortlist, hoe dom kan je zijn, ben je echt een supporter van die club uit R'dam-Zuid ? Ik geloof er niets van, de grote schare van die supporters is net zo slim en normaal als supporters in Amsterdam, alleen jij en King Jacoba zijn uitzonderingen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@KingJacobus. Misschien is de rest wel bang dat Ajax weer beter gaat zijn. Tijd van De Boer ook geen geweldig voetbal en 4x op rij kampioen. Misschien dat die angst er in schiet. (en nee dit is natuurlijk een grap dus neem dit niet te serieus)

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Precies. Er is geen enkele trainer met een beetje verstand die daar wil beginnen. Dit word een Maurice Steijn verhaal 2.0 Deze trainer heeft het angsthazen voetbal uitgevonden. Hij zou het wel goed doen in een boyband.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Beste mensen je kan beter niet reageren op Rudolf zijn provocaties want daar is hij op uit. Het laat zien dat hij een pubertje is die er nog lang over zal doen voor hij eindelijk volwassen wordt dan kan je simpelweg aan zijn reacties hier op maken. Wat betreft de nieuwe trainer van Ajax moet je eerst wachten tot de competitie een aantal wedstrijden op gang is, dan kan je een oordeel vellen over hem. Voor Feyenoord geldt hetzelfde wat betreft de opvolger van Slot.

balletje rond
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

foute Manager/Trainer deze man Ze hadden alles al in huis die Amsterdammers Frank de Boer.Seizoen 24/25 is weer lachen in de Arena wat een ramp gaat dit worden. 1.2 miljoen in de mestput geflikkerd

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het feit dat je hem fout noemt terwijl je niets of nauwelijks iets van hem weet, dát is pas lachen. Dommerik.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Balletje Koekwous !

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De zoveelste verlosser is weer binnen. Met de kerst staat hij weer buiten.

CG
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nu eerst de resultaten afwachten. We zien het wel !!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ik houd toch enorm van de reacties soms. Is geen verlosser maar krijgt wel de kans. Natuurlijk mag je als Ajacied niet positief zijn maar als Ajax-hater (en we noemen t beestje bij de naam) mag je wel iemand afzeiken zonder dat hij de kans heeft gekregen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik bemoei me er niet mee we gaan het wel zien . Je kan zowel positief als negatief namelijk niet zoveel zeggen over deze trainer . Over de 'organisatie' wel . Maar ik wil wel fff wat zeggen over dat ajax haat gedoe . Want dat gebeurd hier wel heel snel . Blijkbaar is het zo dat sommige accounts hier alles maar mogen zeggen . En zelf over haat beginnen . Maar zeggen fans van anderen club iets over ajax is dat gelijk haat en ptss etcetc . Sommige van jou clubgenoten willen zelfs dat mensen met een afwijkende mening hun bek maar dicht moeten houden . Is dat wel normaal dan !?.

Storm
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je hebt helemaal gelijk Gabrielle.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Er zijn hier ook veel Feyenoord haters. Maar dat mag dan weer wel. Mensen die continu van account veranderen en onder een andere naam door gaan met haten. Die gillend en zwetend van angst ś nachts wakker worden. Wetende dat je weer maximaal 5e gaat worden aankomend seizoen als dit al gaat lukken.

zwartekat
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

hi R21

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen