Frank Paauw reageert voor het eerst op vragen over vermeend uitsupportersverbod

27 mei 2024, 22:58
Foto: © Vandaag Inside

Frank Paauw is geen voorstander van een landelijk verbod op uitsupporters, zo geeft hij aan in een interview met SBS6. De kersverse bondsvoorzitter van de KNVB liet in het verleden weten dat hij relschoppers én clubs keihard wilde straffen.

Paauw laat weten dat er geen landelijk verbod op uitsupporters gaat komen. Hij vertelt tegenover SBS6 dat hij in gesprek is gegaan met supporters om tot een oplossing te komen. “Het houdt ons allemaal bezig. Er komt absoluut geen structureel verbod op uitsupporters. Ik denk eerst dat we naar veel meer maatwerk moeten kijken. We kunnen de bonus-malusregelingen voor supporters nog veel beter benutten”, laat de politiechef van Amsterdam weten.

Artikel gaat verder onder video

De andere twee kandidaten waren Hans Nijland en Jeanet van der Laan. Nijland, voormalig algemeen directeur van FC Groningen kreeg twintig stemmen. Van der Laan, oud-D66-politica ontving zeven stemmen. Paauw volgt Spee op, die in 2019 tot bondsvoorzitter werd benoemd. Spee moest wegens gezondheidsreden aftreden en wordt dus opgevolgd door Pauw.

Bekijk hieronder het het hele interview van Frank Paauw:

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt in 2024/25

Rafael van der Vaart durft alvast te voorspellen welke ploeg in het seizoen 2024/25 met de landstitel aan de haal gaat.

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Persoonlijk ben ik tegen een uitsupportersverbod omdat je met die maatregel veel te veel welwillende en fatsoenlijke supporters de dupe maakt. Maar deze Frank Paauw gaat het gezeik bij wedstrijden ook niet oplossen denk ik. Voor een groot deel laat de politiek het liggen om daadkrachtig op te treden en met wetten / maatregelen te komen die zoden aan de dijk zetten.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Er is al heel vaak aangegeven dat de Engelse methode gevolgd moet worden. Raddraaiende en rellende supporters zich laten melden op een locatie van Justitie, wat een politiebureau zou kunnen zijn, ruim voor tot ruim na de wedstrijd. Politie en Justitie moeten hierin denken in oplossingen en niet meteen de onhaalbaarheid hiervan uitschreeuwen. Naar een voetbalstadion gaan voor een voetbalwedstrijd moet weer leuk worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen