Slecht nieuws dreigt voor voetbalfans na akkoord PVV, VVD, NSC en BBB

16 mei 2024, 15:41   Bijgewerkt: 16 mei 2024, 16:03
Foto: © Imago

Seizoenkaarten en losse kaartjes voor wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal worden mogelijk flink duurder. Dat heeft alles te maken met de btw-verhoging op sportevenementen en concerten die is opgenomen in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB.

De vier partijen willen namelijk een btw-verhoging van 9 procent naar 21 procent op sportevenementen, wat betekent dat voetbalsupporters een stuk meer moeten betalen voor de tickets. Voorafgaand aan dit seizoen was de goedkoopste seizoenkaart in de Eredivisie 136 euro (dit was bij Almere City). De duurste seizoenkaart was te verkrijgen bij FC Twente, waar je 1080 euro betaalt. Kanttekening: je zit dan wel op een luxe plek in De Grolsch Veste, inclusief toegang tot een comfortabele lounge. Met de nieuwe btw-tarieven lopen deze prijzen op naar respectievelijk 151 en 1199 euro, wat neerkomt op een prijsstijging van 15 tot 119 euro.

Artikel gaat verder onder video

In het hoofdlijnenakkoord valt ook te lezen dat NSC, VVD, BBB en PVV onder meer gezichtsbedekkende kleding in voetbalstadions willen verbieden. De vier partijen kwamen woensdagmiddag met het akkoord naar buiten, waarna de verschillende fracties nog akkoord moesten geven. Dat hebben alle vier de fracties inmiddels gedaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sem Steijn komt met komisch alternatief voor eventuele beslissingswedstrijd om derde plek

Sem Steijn stelt een interessant alternatief voor, mochten FC Twente en AZ precies gelijk eindigen in de competitie.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Ja buurman, als je accijns op brandstof wil verlagen en het eigen risico naar beneden wil brengen. Dan zal er ergens ook een prijsstijging zijn. Komt het niet uit de breedte dan maar uit de lengte

Kramer
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Precies, uiteindelijk betaal je het zelf op een andere manier terug.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Eigen risico naar beneden en de maandpremie omhoog, kortom een sigaar uit eigen doos. De rijken onder ons gaan er weer op vooruit. Wilders heeft veel beloofd, maar zoveel in zijn ijskast gezet dat er maar weinig van terecht komt. Gelukkig mogen we wel weer 130 km op de teller aantikken. De seizoenskaarten worden volgend seizoen duurder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen