Tafel Vandaag Inside kijkt vol verbazing naar keuze Koeman: 'Die zat ergens in het bejaardentehuis'

15 mei 2024, 07:46
Foto: © Talpa

De tafel van Vandaag Inside heeft verbaasd gereageerd op de aanstelling van Dwight Lodeweges bij de KNVB. Hij wordt assistent van Ronald Koeman en vervangt daarmee Sipke Hulshoff, wiens vertrek dinsdag door de voetbalbond werd aangekondigd.

René van der Gijp neemt als eerste het woord, wanneer presentator Wilfred Genee de naam van Lodeweges opgooit. "Ik moest wel even blazen hoor, toen ik die naam hoorde. Ik dacht bij mezelf: neem Ruud van Nistelrooij mee, neem Robin van Persie mee. Dat vinden die gasten toch ook veel leuker man. Een gozer waar ze tegenop kijken, die ze nog hebben zien voetballen. Dan denk ik: Dwight Lodeweges, wat voegt het nou toe?"

Artikel gaat verder onder video

Genee noemt vervolgens ook Wesley Sneijder, maar Gijp snapt wel waarom die niet door Koeman wordt meegenomen. "Die heeft dan weer geen diploma. Ruud en Robin hebben allebei een diploma." Op de vraag waar Lodeweges nou weer vandaan komt, hebben Johan Derksen en Van der Gijp een ludiek antwoord. "Uit de hoge hoed", zegt De Snor, terwijl de oud-international benoemt: "Die zat ergens in het bejaardentehuis denk ik."

Derksen snapt ook vrij weinig van de benoeming van Lodeweges. "Dat is een hele integere man, maar hij voegt niet zoveel toe aan zo’n staf. Met een grote naam heb je ten minste aanzien in dat wereldje. Hierdoor blijft er ook tussen de staf en de spelers een generatiekloof. Het is een goed om een jongere jongen erbij te zetten." Lodeweges zal daardoor naast Koeman te zien zijn tijdens het komende EK.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen excuseert zich bij teruggekeerde tafelgast Vandaag Inside

"Ik heb er een hele week slecht van geslapen", grapt Johan Derksen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Vriendjes politiek was het altijd en zal het altijd blijven bij Oranje .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen