Vitesse bereikt bizarre mijlpaal met crowdfunding: 'Maar we zijn er nog niet'

3 mei 2024, 14:22   Bijgewerkt: 3 mei 2024, 14:27
Foto: © Imago

Vitesse heeft al één miljoen euro ingezameld door middel van crowdfunding. De club verkeert in grote financiële problemen, maar door geld in te zamelen hoopt Vitesse op de been te blijven. Inmiddels is er al een historische grens gepasseerd van één miljoen euro. Theo Janssen heeft een videoboodschap voor de supporters van de Gelderse club.

Janssen heeft een cultstatus verweven als rasechte Arnhemmer. De oud-voetballer is enorm blij met alle donaties die de club heeft gekregen, maar hij heeft nóg een boodschap voor de voetballiefhebbers: blijf doneren. “Hoi Vitessenaren, de miljoen is bereikt! Daar zijn we heel dankbaar voor, en trots op. Dus dankjewel, maar we zijn er nog niet. Blijf alsjeblieft doneren.”

Artikel gaat verder onder video

De actie om geld op de halen voor de Eredivisionist werd donderdagochtend gestart. Binnen dertig uur tijd heeft de club dus al één miljoen euro verzameld. Halverwege mei wordt er een uitspraak gedaan of Vitesse de licentie mag behouden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vitesse-supporters krijgen teleurstellend nieuws: 'Vanuit financieel oogpunt noodzakelijk'

Fans van Vitesse betalen volgend seizoen, ook als de club degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie, dezelfde prijs voor een seizoenkaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Domheid kent geen grenzen.... Volgend jaar en de jaren erop zijn die miljoenen wéér nodig. Zullen ze dan weer gaan crowdfunden?

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

PSV is gered, Feyenoord is gered, Twente is gered.. als ze middels deze donaties een aanzienlijk bedrag binnen kunnen krijgen waardoor een ander ze uiteindelijk kan redden is dat mooi. Volgend jaar is natuurlijk ook ook geld nodig, eerst maar zien te overleven.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gezien, schuld afbetalen , en dan wat.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geld alleen is niet genoeg inderdaad, er moet ook een flinke hark door het beleid. Maar zoals hierboven aangegeven, andere clubs zijn er ook bovenop gekomen. Al zit vitesse wel erg diep inmiddels.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het zal nu vooral bedoeld zijn om de club wat meer tijd te geven om de boel weer op de rails te krijgen, en niet als structurele geldinjectie

Storm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies. Fortuna is trouwens ook een club die al een aantal keer gered werd door aanhang en/of gemeente.

Allback
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Natuurlijk heel mooi voor de club. Alleen realisme laat zien dat een Crow Fund actie wanneer goed verspreid in de eerste dagen veel geld kan opbrengen, maar de instroom daarna af zal nemen. De meeste goedwillende staan immers vooraan. Dan kan het bedrag nog wel goed oplopen, maar de kans dat het bijv. de 5 miljoen gaat halen is klein. Dan heb je ook nog de vraag stel dat ze de 5 miljoen halen, wie legt er dan nog miljoenen bij als de schuld richting de 20 miljoen gaat? Nu zal het niet nodig zijn om de hele schuld in 1 keer weg te werken, maar ben bang dat enkele miljoenen niet genoeg zal zijn.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De KNVB aansprakelijk stellen die hebben er 1 jaar over gedaan om de stukken na te kijken maar helaas die nullen die daar zitten hebben er geen verstand van en laten de boel gewoon op hun beloop en daar is nu Vitesse de lul door, door gebrek aan doorzettingsvermogen van de KNVB. Als men na 1 jaar nu komt met half mei moet het bedrag er zijn dan wist men dit ook al 9 maanden geleden maar ze zitten liever houtwormen in hun armen te krijgen door op hun bureau te leunen. Schandalig KNVB maar natuurlijk ook Vitessse door hun dom beleid. Helaas kunnen zei er ook niet alles aan doen vanwege de Boycot Russen en door een eigenaar van Gelderome die het onderste uit de kan wil. Dan die Russen dan die Amerikanen. Gemeente Arnhem is ook waardeloos, in alle gemeente worden clubs ondersteund behalve dus in Arnhem. Zelf topploegen in Brabant krijgen gemeente steun Laat de rijke in Arnhem ook eens opstaan en geld doneren zodat de oudste club van het land overblijft en laat we met ons alle heel de KNVB wegstemmen en zeker de licentiecommissie die overal moeilijk over doen dat heeft FC Den Bosch ook ondervonden. In Buitenland doen ze niet zo moeilijk alleen in Nederland moeten we leven volgens de regeltjes van de wet die er niet is.
Ook ik heb gedoneerd als niet Vitesse supporter en wonende niet in Arnhem maar leef wel met ze mee. Succes Vitesse en op naar de 9 miljoen en laat die KNVB een poepie ruiken en flink ook.

Nobody
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Allback Als, misschien, soms, maar, wat? De fck maakt het uit. Het is toch mooi dat een club zoveel krijgt met een actie.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn de spelers waard van Vitesse vraag ik me af , en krijgen die gasten hun geld wel enz enz ,

FROIO
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is breder dan alleen een voetbalclub. Het dient ook een stukje lokaal maatschappelijk belang. Het zou fantastisch zijn als de crowdfunding zo'n 2 miljoen of meer kan ophalen. Men zou de gemeente en het lokale bedrijfsleven kunnen uitdagen wat zij, naast het publiek, bereid zijn bij te dragen. Immers hebben zij ook een belang. Dat zeggende weet ik inhoudelijk niet hoe de verhoudingen tussen gemeente/bedrijfsleven en de club liggen. Maar hoe meer de crowdfunding oplevert, hoe meer druk je op voornoemden zou kunnen zetten om ook iets te doen. Ook ik heb gedoneerd. Is het niet voor Vitesse dan is het om de passie voor het voetbal, voor de sport, voor het publiek vermaak.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

goed gezegd.

Voetbalfreak
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een druppel op een gloeiende plaat, vrees ik. Hoeveel was er nodig? 17 miljoen!?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen