West Ham United presenteert voormalig trainer van Spanje en Real Madrid

23 mei 2024, 12:59
Foto: © Imago

Julen Lopetegui is de nieuwe trainer van West Ham United. De Spanjaard volgt in Londen de vertrekkende David Moyes op. Onder de Schot wist West Ham vorig seizoen met de Conference League de eerste Europese prijs in de geschiedenis te pakken.

Met Lopetegui haalt West Ham een trainer binnen die weet hoe het is om de Europa League te winnen. De Spanjaard was in seizoen 2019/20 werkzaam bij Sevilla, dat in de finale met 3-2 te sterk was voor Internazionale. De oefenmeester was verder ook werkzaam voor FC Porto, Real Madrid, Wolverhampton Wanderers en als bondscoach van Spanje.

Artikel gaat verder onder video

De Spanjaard is zelf erg verheugd met de overstap. “Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van de toekomst van deze grote club”, geeft hij aan op de clubwebsite. “We zullen proberen onze stempel op de club achter te laten. De laatste jaren waren erg goed, maar mijn ambitie als trainer is om altijd beter en beter te worden. We zijn daar erg ambitieus in.”

Lopetegui neemt met Pablo Sanz, Oscar Caro en Juan Vicente Peinado zijn eigen assistenten mee naar Londen. Afgelopen seizoen was John Heitinga onder Moyes assistent in het Olympisch Stadion. Het is nog niet duidelijk of de Nederlander die rol ook volgend seizoen zal vervullen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Matthijs de Ligt loopt leeg na bizarre arbitrale beslissing: ‘Het is een schande, dit is ongelofelijk!’

Matthijs de Ligt is pislink na de uitschakeling met ‘zijn’ Bayern München in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen