Redding Vitesse plotseling nabij: investeerder uit Gelderland meldt zich in Arnhem

16 juni 2024, 10:49
Foto: © Imago

De kans dat Vitesse de proflicentie veilig weet te stellen is plotseling een stuk groter geworden, meldt Omroep Gelderland. Bij de Arnhemse club heeft zich volgens de lokale omroep een investeerder uit eigen provincie gemeld die het verwachte begrotingstekort over het aankomende seizoen zou willen afdekken, terwijl ook een akkoord met Coley Parry steeds dichterbij zou komen.

Vitesse heeft tot aanstaande maandag, 17 juni, de tijd om een sluitende begroting voor het seizoen 2024/25 in te dienen bij de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Volgens de berekeningen van de Arnhemmers zou de club afstevenen op een tekort van rond de zes miljoen euro, de investeerder uit Gelderland zou bereid te zijn dat bedrag af te dekken. Bovendien zou deze nieuwe eigenaar ook 'een groot deel' van de huidige schulden over willen nemen.

Artikel gaat verder onder video

Buiten de investeerder uit Gelderland zou ook een buitenlandse partij een vergelijkbaar voorstel op tafel hebben gelegd. Daar gaat de voorkeur van algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes en de andere beleidsbepalers bij Vitesse niet naar uit. "Het is echter de uitdrukkelijke wens van Vitesse om geen zaken meer te doen over de grens. Dat zou een herhaling van zetten zijn en dat wil de club voorkomen", schrijft Omroep Gelderland.

Parry
Vitesse kampt daarnaast nog met een schuld van ruim 14 miljoen euro bij de Amerikaan Coley Parry, die de club met zijn Common Group had willen overnemen maar op een 'nee' van de licentiecommissie stuitte. Het vinden van een oplossing voor de forse schuld is volgens de omroep 'cruciaal', maar beide partijen zouden momenteel druk werken aan een uitkomst waarbij een WHOA-procedure (die Parry maximaal 30 procent van het bedrag kan opleveren) wordt voorkomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aanbieding van PSV blijkt niet goed genoeg: vertrek uit Eindhoven is een feit

PSV ziet een speler vertrekken: 'Hij past met zijn karakter en speelstijl binnen het door ons geschetste profiel.'

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen