Vennegoor: "Het gevoel speelde al langer"

15 mei 2012, 17:47   Bijgewerkt: 15 mei 2012, 18:41

Jan Vennegoor of Hesselink kondigde dinsdag zijn afscheid als profvoetballer aan. Lange Jan vindt het na 16 jaar wel mooi geweest. Hij speelde al lange tijd met de gedachte er een punt achter te zetten.

{image[278129][left-half][]}“Het gevoel speelde al langer”, zegt Vennegoor of Hesselink (33) op de website van zijn management Sport-Promotion. “En begin je er ineens thuis over te praten, met je vrouw. Maar ook met de familie, met je vrienden. Eigenlijk is het proces om te stoppen dan al onafwendbaar. Alleen heb je het zelf nog niet door.”

Vennegoor was in zijn laatste jaar pinchhitter bij PSV. “Ik kreeg meer tijd om na te denken. Dus dat doe je dan ook. Neuh, ik had geen moeite met het feit dat ik weinig aan spelen toekwam. Ik wist waar ik aan begon toen ik tekende. Zo was het afgesproken met PSV. Wat dat betreft kan ik de club alleen maar dankbaar zijn. Bij PSV vond ik dit jaar het plezier weer terug in het voetbal, de trainingen en alles er omheen. Dat was ik het jaar daarvoor toch enigszins kwijtgeraakt, bij Rapid Wien.”

“En ik kwam af en toe ook wat lastig uit bed”, gaat hij lachend verder. “Je bent nu eenmaal 33. Je speelt al 16 jaar betaald voetbal. Je voelt meer pijntjes dan vroeger. Had ik de drive nog om aan weer een nieuw seizoen bij een nieuwe club te beginnen? Ik ben realistisch genoeg om al die overwegingen en antwoorden op mijn eigen vragen nuchter op een rij te zetten. De conclusie was dat het mooi is geweest zo. Ik heb er geen moeite mee. Dat zegt genoeg. Ik heb vrede met mijn beslissing.”

{image-old[48607][right-half][]}Vennegoor kwam uit voor FC Twente, PSV, Celtic, Hull City, Rapid Wien en opnieuw PSV. De 19-voudig international van Oranje, actief op het WK van 2006 en Euro 2008, pakte met zijn clubs in totaal tien prijzen.

“Het klinkt misschien allemaal wat romantisch, maar ik ben het echt, trots op wat ik heb kunnen bereiken en mee heb mogen maken”, vervolgt Vennegoor. “Nu ga ik vooral genieten. Morgen op vakantie. En de komende tijd lekker tijd schenken aan mijn vrouw en de kinderen. Ik ben veel van huis af geweest. Dat ga ik nu goedmaken. Ik heb echt nog geen idee wat ik straks wil gaan doen. Ik laat het wat dat betreft de komende maanden allemaal lekker op me afkomen. Misschien ga ik komende winter ook eens lekker skiën, dat is er nooit van gekomen. Nu krijg ik de tijd om dat soort dingen wel te gaan doen. Daarna kijk ik wel verder.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen